EvenimenteŞtiri

Ansamblul rus The Red Guard Choir (Red Army Choir MVD) revine pe scenele din România cu un nou spectacol

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ansamblul The Red Guard Choir, condus de generalul rus Viktor Eliseev, cunoscut publicului sub numele de Red Army Choir MVD, revine în toamna acestui an pe scenele din ţara noastră, cu un nou spectacol.

După trei ani de la spectacolele de succes prezentate publicului din Bucureşti şi Cluj-Napoca, ansamblul militarilor ruşi, The Red Guard Choir îşi va face simţită prezenţa atât pe 18 octombrie, la Sala Palatului din Bucureşti cât şi în alte oraşe importante din ţară, datele turneului naţional urmând a fi anunţate în curând.

Repertoriul ansamblului coral The Red Guard Choir cuprinde stiluri muzicale variate, pornind de la melodii tradiţionale din folclorul rusesc, cântece patriotice de război şi ajungând până la arii din opere celebre sau hit-uri pop internaţionale. „Katiusha”, „Kalinka” sau „Kernina” sunt doar câteva dintre melodiile nelipsite din concertele faimosului grup, iar dansurile autentice ale corpului de balet şi zecile de costume viu colorate sunt alte elemente cheie care aduc frumuseţea poveştilor ruseşti în acutalitate.

În ultimii zece de ani, corul a fost cunoscut publicului sub numele de Red Army Choir MVD, însă numele acestuia a fost schimbat în Ansamblul Academic al Gărzii Roşii (The Red Guard
Choir). „Am decis reluarea numelui „The Red Guard Choir”, purtat cu mulţi ani în urmă, la înfiinţarea acestuia, din dorinţa de a evita confuziile de nume permanente create cu Ansamblul Alexandrov”, a declarat Anna Vashchilina, producătorul corului.

Legendarul ansamblu rus, înfiinţat în anul 1939, transcende toate genurile muzicale şi culturile şi este singurul ansamblu ridicat la rang de Academie. Anual, esenţa culturii ruseşti este sărbătorită pe cele mai mari scene din lume în spectacole care copleşesc spectatori de toate vârstele şi culturile. Generalul Viktor Eliseev, maestru dirijor al corului încă din anul 1974, a susţinut, alături de faimoşii muzicieni, show-uri în peste 50 de ţări care au fascinat milioane de spectatori.

The Red Guard Choir este unicul ansamblu oficial al Gărzii Naţionale a Rusiei, fiind supranumit şi „Corul Preşedintelui”, având misiunea de a participa la majoritatea protocoalelor prezidenţiale. Au performat în faţa Papei Ioan Paul al II-lea, la Roma, şi cu ocazia învestiturii preşedinţilor Boris Elţîn şi apoi a lui Vladimir Putin. De asemenea, au cântat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Moscova în 1980 şi în 2014, la Soci.

Din cei peste 350 de artişti care compun baza acestui ansamblu, aproximativ 120 de solişti,
instrumentişti şi dansatori, sunt selectaţi pentru a fi parte în producţiile artistice impresionante, prezentate la nivel internaţional. Corul militarilor ruşi a colaborat cu artişti renumiţi, precum: Celine Dion, Mireille Mathieu, Ivan Rebroff, Dmitri Hvorostovsky, Vincent Niclo, Raffaella Carra şi mulţi alţii.

Spectatorii care doresc să ia parte la spectacolul din data de 18 octombrie, de la Sala Palatului îşi pot procura biletele la preţuri variabile în funcţie de categoria de loc, astfel:
Cat.IV – 65 lei;
Cat.III – 90 lei;
Cat.II – 140 lei;
Cat.I – 200 lei;
VIP – 300 lei.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe www.ticketnet.ro, www.eventim.ro, www.bilet.ro, sau www.startickets.ro sau de la casa de bilete a Sălii Palatului şi din magazinele partenere Eventim – Orange, Vodafone, Germanos, Librăriile Cărtureşti, Humanitas, magazinele Carrefour şi benzinăriile OMV.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Spectaculis.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x