Program prelungit în luna august la paşapoarte

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Până la sfârşitul lunii august, serviciile de paşapoarte vor funcţiona după un program prelungit. Măsura a fost luată având în vedere numărul mare de solicitanţi în această perioadă a anului, mai ales din partea românilor care lucrează în afara ţării şi au în luna august concediu.

Astfel, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că s-a dispus suplimentarea personalului de la ghişee şi mutarea structurilor de paşapoarte în sedii noi, care oferă condiţii decente şi spaţii de aşteptare pentru cetăţeni.

Pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, structurile de paşapoarte funcţionează în două centre comerciale Plaza România şi ParkLake, numărul total de ghişee fiind de 42. Timpul mediu de procesare al unei cereri este de şapte minute la oricare dintre sedii.

Cetăţenii care nu doresc un paşaport simplu electronic şi nu pot prezenta documente pentru eliberarea unui paşaport simplu temporar, care să justifice urgenţa deplasării, vor primi paşaport temporar în termenul de eliberare a documentului electronic: maxim 30 de zile lucrătoare, în cazul cererilor depuse în ţară, şi cel mult 90 de zile lucrătoare pentru cererile depuse în străinătate.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să-şi facă programare online pe site-ul www.epasapoarte.ro, în acest caz timpul de aşteptare la ghişeu fiind zero.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x