Proiecte cu finanţare nerambursabilă pentru dotarea şi modernizarea spitalelor clujene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Trei proiecte ce vizează dotarea şi modernizarea unor spitale clujene au fost propuse pentru finanţare europeană de Consiliul Judeţean Cluj. Astfel, este vizat Ambulatoriul Clinic Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj, Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

● Astfel, la Ambulatoriul Clinic Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca se va realiza o extindere a clădirii, prin construirea unui nou etaj şi a unui subsol, au precizat reprezentanţii forului administrativ judeţean.
Valoarea totală a proiectului este de peste 19.000.000 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi bugetul de stat este de peste 10.000.000 de lei, restul reprezentând contribuţia Consiliului Judeţean Cluj.

● În ceea ce priveşte dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, se urmăreşte dotarea unităţii cu aparatură medicală de înaltă performanţă.
Astfel, a fost propusă achiziţionarea unei Camere hiperbare cu echipamente aferente, EKG 12 canale, Holter TA, Holter EKG, bicicletă cu încărcătură şi monitor EKG, bicicletă fitness pentru copii, bicicletă ergo, aparat pentru masaj limfatic, aparat de terapie radiofrecvenţă, aparat de diatermie contact, aparat de terapie nanopuls (SIS), aparat ultrasunete mâini libere, aparat de terapie joasă/ medie frecvenţă, aparat laser robotizat, aparat robotizat pentru mers, sistem robotic pentru reeducarea mâinilor, cotului şi a umărului, sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului, aparat pentru tratamentul disfagiei, ecograf 4D, sistem robotizat pentru susţinerea pacienţilor în mers şi redobândirea echilibrului.
Valoarea totală estimată a proiectului „Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca” este de peste 10.500.000 de lei, TVA inclus, din care contribuţia Consiliului Judeţean Cluj este de 2%, respectiv peste 200.000 de lei.

● O altă unitate sanitară vizată de investiţiile în dotarea infrastructurii ambulatoriilor este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca. Prin proiectul de dotare a ambulatoriului acestui spital se propune dotarea cu aparatura necesară în vederea desfăşurării corespunzătoare a actului medical în cadrul Secţiilor Clinice Medicină Interna 1, Cardiologie I-II, Gastroenterologie, Chirurgie Generală I, Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, Compartimentului Clinic Ortopedie – Traumatologie, Secţiilor Clinice Oftalmologie, Nefrologie, Dermatovenerologie, respectiv în cadrul Laboratoarelor Radiologie şi Imagistică Medicală şi oncologie.
Acest proiect de dotare a ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca are o valoare totală estimată de peste 13.000.000 de lei, TVA inclus, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de aproape 11.000.000 de lei, restul reprezentând contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Cluj.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x