Au început înscrierile pentru concursul caritabil Walking Month 2018

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Walking Month, concursul prin care clujenii pot câştiga premii pur şi simplu mergând pe jos, a anunţat începerea înscrierilor la ediţia 2018: mii de persoane sunt încurajate să renunţe la maşină şi să adopte un stil de viaţă activ şi sănătos.

Competiţia strânge fonduri pentru Centrul Sportiv Lamont, un club sportiv destinat persoanelor cu dizabilităţi fizice, care a dat României zeci de medalii la Jocurile Paralimpice şi alte mari competiţii internaţionale.

Persoanele cu dizabilităţi care îşi doresc un stil de viaţă activ primesc o nouă şansă odată cu cea de-a patra ediţie a concursului caritabil Walking Month, care îşi propune în acest an să strângă fonduri pentru susţinerea Clubului Sportiv Lamont. O asociaţie non-profit fondată în 1999, Lamont a ajutat deja mii de oameni să practice un sport şi a devenit în timp o adevărată „pepinieră” de campioni: sportivii cu dizabilităţi înregistraţi la club au adus României medalii de la marile competiţii internaţionale de profil, incluzând aici şi Jocurile Paralimpice.

În tot acest interval, Clubul Sportiv Lamont a funcţionat dintr-o finanţare privată oferită de fondatoarea lui, Sally Wood Lamont, a primit un grant din partea Primăriei Cluj-Napoca pe o perioadă de un an şi a înfiinţat o „unitate protejată” pentru a avea o sursă constantă de venit. De curând însă, lipsa altor finanţări din partea autorităţilor, precum şi desfiinţarea „unităţilor protejate”, au pus în pericol continuarea programelor asociaţiei, într-un moment critic pentru campionii care au adus medalii României: perioada de calificare la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020.

Toţi cei care vor să ajute campionii paralimpici ai României şi să susţină practicarea sportului de către persoanele cu dizabilităţi o pot face prin înscrierea în concursul caritabil Walking Month, singura competiţie în care pot câştiga premii pur şi simplu umblând pe jos. Cea de-a patra ediţie Walking Month va avea loc din 10 septembrie în 7 octombrie 2018, iar înscrierile sunt deschise până în 5 septembrie.

Conceptul concursului este foarte simplu: echipe de 4 persoane, prieteni sau colegi de serviciu, încearcă să umble cât mai mult pe jos timp de o lună, folosind o brăţară care numără automat paşii sau, pur şi simplu, propriul telefon mobil.

Fiecare weekend din timpul Walking Month va fi un prilej de a descoperi plăcerea simplă a mersului pe jos şi beneficiile sportului pentru sănătate: de la transformarea unor bulevarde din oraş în zone pietonale la demonstraţii ale sportivilor şi jocuri organizate împreună cu campionii paralimpici ai României, programul competiţiei va fi unul foarte bogat.

Concurenţii Walking Month pot câştiga premii atât dacă ajung pe unul din primele locuri la finalul competiţiei, cât şi prin tragere la sorţi, fiindcă acest concurs este deschis tuturor celor ce vor să îşi îmbunătăţească condiţia fizică, nu doar celor aflaţi deja în formă excelentă.

Walking Month se află la ediţia cu numărul patru. În 2015, cei 600 de participanţi au strâns 42.000 de lei pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii din Cluj-Napoca; în 2016, numărul concurenţilor a crescut la 1.440, care au donat 132.126 pentru terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilităţi neuro-motorii.

Mai multe detalii pe site-ul www.walkingmonth.ro şi pe pagina de Facebook Walking Month; pentru înscriere, este necesar un smartphone pe care să ruleze aplicaţia Walking Month, disponibilă în Google Play (Android) şi App Store (iOS).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x