De interesŞtiri

Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, modernizată cu bani europeni

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, propusă pentru modernizare cu bani europeni;
Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că urmăreşte extinderea şi modernizarea Ambulatoriului Clinic Psihiatrie Pediatrică, prin construirea unui nou etaj şi a unui subsol;
Valoarea totală a proiectului este de peste 19.000.000 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi bugetul de stat este de 98%. În ceea ce priveşte cofinanţarea Consiliului Judeţean, aceasta este de 2%.

În prezent, Secţia Clinică de Psihiatrie Pediatrică cu Compartiment de Toxicomanie funcţionează pe strada Ospătăriei f.n. din municipiul Cluj-Napoca, într-o clădire destinată iniţial unei foste creşe, a anunţat Consiliul Judeţean Cluj. Întrucât imobilul respectiv a fost construit în alt scop, este subdimensionat şi nu respectă circuitele funcţionale specifice unei unităţi sanitare de profil, clinica este autorizată pentru funcţionare doar provizoriu.

În acest context, a fost identificată necesitatea extinderii şi modernizării structurii acestuia, astfel încât să corespundă necesităţilor medicale actuale, cu acordarea serviciilor corespunzătoare unui număr cât mai mare de pacienţi. Astfel, a fost creat proiectul „Extinderea şi modernizarea Ambulatoriului Clinic Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca”.

Înfiinţată în 1 martie 2004, Secţia Clinică de Psihiatrie Pediatrică oferă o gamă largă de servicii medicale pacienţilor, de la examene psihiatrice, psihologice şi logopedice, la stabilirea de diagnostice clinice, investigaţii paraclinice şi recuperare psihică. În ceea ce priveşte Ambulatoriul de Psihiatrie Pediatrică, aici se efectuează consultaţii de specialitate, dispensarizarea bolnavilor cronici cu eliberarea reţetelor în regim de gratuitate, consiliere psihiatrică familială şi individuală, testări psihologice, investigaţii de laborator etc.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x