EvenimenteVideo

Mera World Music Festival 2018, bilanţul evenimentului în cifre şi noutăţi despre ediţia de anul viitor

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Peste 4.000 de persoane din circa 20 de ţări au participat la Mera World Music Festival 2018, care a avut loc între 2 şi 5 august, în satul Mera de lângă Cluj, au transmis organizatorii. Conform acestora, cea mai de succes seară a celei de-a treia ediţii a festivalului, din punct de vedere al numărului de participanţi, a fost cea de sâmbătă, când au fost prezenţi circa 1.400 de oameni.

Dintre participanţii cu abonament de 4 zile la Mera World Music Festival 2018, circa o treime au fost locuitori ai satului Mera, care s-au distrat alături de melomani din ţări precum România, Ungaria, Germania, Austria, Italia, Marea Britanie, Polonia, Japonia, Spania, Franţa, Canada, SUA, Mexic, Chile, Argentina, Cehia, Slovacia sau Serbia. Copiii au fost vizitatori importanţi ai festivalului: peste 600 de copii sub 14 ani au participat la concerte, dar şi la activităţile speciale dedicate lor în Şuriţa Copiilor.

Festivalul a avut în program 76 de evenimente, desfăşurate în Gospodăria Szarka – cartierul general al festivalului, în Chill Zone – livada de lângă gospodărie, în Șuriţa Copiilor, în Muzeul Etnografic din Mera, în Muzeul Bivolului şi în curtea acestuia, precum şi în Biserica Reformată din Mera – o premieră în 2018. Punctele din program au inclus atât concerte în şură şi în Biserica Reformată, cât şi spetacole de dans, jam session-uri, seri de dans tradiţional, târg gastronomic, vizionări de film, prezentări ale tradiţiilor şi obiceiurilor locale, activităţi pentru copii, discuţii cu muzicienii sau cu jurnalişti străini, cursuri de dans tradiţional pentru adulţi. De-a lungul celor 4 zile, circa 1.300 de melomani au fost cazaţi în Mera.

În cadrul Mera World Music Festival 2018 a fost iniţiată o campanie de donaţii în beneficiul copiilor talentaţi din Ţara Călatei care, astfel, să poată urma cursuri de dans sau să poată participa la spectacole, concursuri şi tabere de profil. În urma campaniei, în Fondul Cultural Ţara Călatei au fost strânşi 1.087 de lei.

Mai jos puteţi urmări video-uri cu atmosfera celor patru zile de festival.

Ziua 1

sursa video: youtube

Ziua 2

sursa video: youtube

Ziua 3

sursa video: youtube

Ziua 4

sursa video: youtube

Organizatorii au anunţat deja perioada de desfăşurare a Mera World Music 2019: 1 – 4 august. Planurile în ceea ce priveşte dezvoltarea evenimentului au început şi ele. „Credem că anul acesta, la Mera, s-a înregistrat cel mai înalt nivel de bucurie pe cap de participant. Vrem să rămânem în continuare un festival vesel, mic, prietenos şi intim, un festival fidel spiritului locului şi scopului său iniţial – cel de a arăta Ţara Călatei lumii şi lumea Ţării Călatei. Pentru ediţia viitoare avem multe planuri între care se numără îmbogăţirea ofertei de concerte, dezvoltarea locurilor de desfăşurare şi dezvoltarea serviciilor, în special a celor de mâncare şi de cazare”, a subliniat Bethlendi András, co-organizator al festivalui.

Informaţii despre festival găsiţi pe pagina oficială de Facebook Mera World Music Festival. Abonamente pentru ediţia 2019 a festivalului pot fi achiziţionate la preţul promoţional de 69 de lei pe Biletmaster.

Festivalul Mera World Music este susţinut de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Fondul Naţional Cultural al Ungariei (NKA), Fondul Bethlen Gábor, Ministerul Resurselor Umane din Ungaria, Fundaţia Communitas. Partenerul principal profesional al festivalului este Casa Tradiţiilor.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x