De interesŞtiri

Asfaltare pe drumul judeţean 107M, care ajunge până la limita cu judeţul Alba

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat demararea unor lucrări de reabilitare pe drumul judeţean 107M. Această porţiune de drum leagă Luna de Sus de comuna Băişoara şi ajunge până la limita cu judeţul Alba.

Astfel, într-o primă etapă, lucrările care vizează întreaga cale de rulare, de la fundaţie şi până la aşternerea a două straturi de asfalt, au demarat de la km 0+500, în vecinătatea joncţiunii cu DN1 şi continuă pe întreaga rază a localităţii Luna de Sus, respectiv pe un sector în lungime de 2.6 km.

„Acest sector de drum judeţean era, într-adevăr, extrem de deteriorat, lucru confirmat atât de expertiza noastră tehnică, cât şi de numeroasele sesizări pe care le-am primit în ultimii ani pe acest subiect de la cetăţeni, urmare a folosirii intense în cursul construirii autostrăzii. Lucrările de asfaltare recent demarate vor continua în perioada următoare şi pe celelalte sectoare ale acestui drum judeţean în lungime totală de aproximativ 42 de km, astfel încât toţi cei care-l folosesc să beneficieze de cele mai bune condiţii de transport”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Forul administrativ judeţean precizează că pe sectorul de drum care străbate localitatea Luna de Sus, expertiza tehnică realizată a relevat o degradare a suprafeţei de rulare în proporţie de aproape 50%, fiind astfel întâlnite numeroase gropi, fisuri transversale şi longitudinale, faianţări, văluriri şi plombări.

Lucrările, finanţate din creditul angajat de Consiliul Judeţean Cluj în baza HCJ nr. 100/2017, au un termen de execuţie de 24 de luni, ele fiind realizate de Asocierea SC Kiat Group Construct SRL – SC Tehnic Asist SRL – SC Damar Consult SRL.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x