Evenimente

Concert Schiller – Klangwelten Tour 2019, în luna ianuarie, la Bucureşti

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Artistul german Schiller (Christopher von Deylen) vine în România, în 19 ianuarie 2019, pentru a susţine un show la Arenele Romane din Bucureşti. Intrarea va fi permisă de la ora 19:00, iar concertul va începe la ora 20:00.

În anul 2016, când a concertat pentru prima oară în România, Schiller şi-a cerut scuze că nu ştie să spună „mulţumesc” în limba română. Atunci, „Zeul Sunetului” a promis, printre ropote de aplauze, că se va întoarce şi va învăţa. Iată că revine, şi nu oricum, ci cu mult mai multe piese cunoscute şi cu o scenă inundată de lasere, lumini şi sunet surround.

Schiller (Christopher von Deylen – n. 15 octombrie 1970) este un artist de muzică electronică (chill out/ trance) şi ambient de origine germană. Schiller a cunoscut faima începând cu 1998. Primul succes cu adevărat răsunător a lui von Deylen s-a petrecut în 2003 cu albumul Leben (Viaţa, Existenţa), primul dintr-o serie de materiale apreciate de un public larg. Cinematicul album „Future”, apărut în 2016, a fost inspirat de zilele petrecute în deşertul Mojave, din SUA. Pe acest ultim produs discografic, Schiller a colaborat cu numeroase vocaliste, printre care: Kêta, Arlissa, Emma Hewitt, Samu Haber, Sheppard Solomon, Maggie Szabo, Cristina Adriana Scabbia – cunoscută din Lacuna Coil, Tawgs Salter şi celebra actriţă Sharon Stone, ce a scris versurile piesei „For You”. „Future” a sărit direct pe locul 1 în Germania, în prima săptămână de la apariţie.


sursa video: youtube

Biletele pentru show-ul Schiller, Klangwelten Tour se găsesc exclusiv pe AmBilet.ro la următoarele categorii de preţuri:
Presale 1: 89 lei – în număr limitat;
Presale 2: 109 lei;
Acces general: 135 lei.

Iniţial, Schiller a fost un duo format din Christopher von Deylen şi Mirko von Schlieffen. În jurul anului 2001, von Schlieffen a părăsit trupa, lăsându-l pe von Deylen singurul membru. În 2002, Schiller a câştigat premiul Echo pentru Best Dance Single al anului cu „Dream of You”. Schiller a vândut peste 7 milioane de albume în întreaga lume. Christopher von Deylen nu a făcut partea de voce niciodată şi s-a ajutat cu nume de renume, precum: Tarja Turunen (ex. Nightwish), Samu Haber de la Sunrise Avenue, soprana de crossover Sarah Brightman, Moya Brennan din Clannad, Adam Young din Owl City, Andrea Corr de la The Corrs, Colbie Caillat, Sarah Howellsdin Paper Aeroplanes, Ben Becker, Peter Heppner din trupa de synthpop Wolfsheim, Milu – cunoscută sub numele de Mila Mar, Xavier Naidoo, Arlissa, Maya Saban, Kim Sanders ex. Culture Beat, Ana Torroja din formaţia spaniolă Mecano, Despina Vandi, Alexander Veljanov din grupul darkwave Deine Lakaien, suedeza September etc.

Alte colaborări importante a avut alături de: Anggun, Lang Lang, Klaus Schulze, Mike Oldfield, Helen Boulding, Kate Havnevik, Damae of Fragma, Stephenie Coker şi actriţa germană Anna Maria Mühe.

Albume lansate în Europa:
1999 – Zeitgeist (Spirit of the Age)
2001 – Weltreise (The World Trip)
2003 – Leben (Life)
2005 – Tag und Nacht (Day and Night)
2008 – Sehnsucht (Desire)
2010 – Atemlos (Breathless)
2012 – Sonne (Sun)
2013 – Opus
2016 – Future
Albume lansate în SUA:
2001 – Zeitgeist
2002 – Voyage
2004 – Life
2005 – Prologue
2007 – Day and Night
2011 – Breathless
2013 – Sun.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x