Ştiri

Poluarea este un factor major al declanșării alergiilor la polen

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Poluarea este un factor major al declanșării alergiilor la polen. În Cluj-Napoca mor anual 900 de persoane datorită bolilor cauzate sau asociate cu poluarea aerului.

● Ultimele studii și statistici confirmă faptul că poluarea este un factor major al declanșării alergiilor la polen;
● 900 de persoane decedează anual în Cluj-Napoca din cauza bolilor cauzate sau asociate cu poluarea aerului;
● Centrul de sănătate și medicină integrativă, Transilvania Healing Centre, împreună cu specialiștii săi, organizează seminarul Tratarea alergiilor la polen prin medicina alternativă, un eveniment de conștientizare asupra alergiilor la polen.

În ultimul secol, la nivel internațional, predispoziția pentru alergii a crescut alarmant, factorii de mediu și poluarea jucând un rol decisiv în declanșarea alergiilor la polen. Astfel, conform unui studiu realizat de cercetătorii Centrului de Alergologie și Mediu (ZAUM) din Munchen, nu polenul în sine este factorul determinant, ci poluarea în creștere și schimbările de mediu influențează potențialul alergogen al particulelor de polen. În acest context, polenul și alergiile la polen sunt angrenate într-un proces influențabil și instabil, dependent de nivelul de poluare.

“Alergia la polen este o boală cauzată de problemele de mediu. Polenul intră în combinație cu praful foarte fin și diversele noxe din orașele mari, iar această combinație se transformă într-o particulă care trece prin piele, mucoasele respiratorii, ulterior ajungând în sânge, unde declanșează și alergia.” spune Dr. Haldor Holesch, specialist în cadrul centrului de sănătate și medicină integrativă Transilvania Healing Centre.

La nivelul României, nivelul poluării depășește limita europeană, devenind din ce în ce mai critic. Conform studiului realizat de Eurostat, nivelul de poluare, în anul 2017, era de 25 µg/m3 (microgram de particule pe metru cub de aer), peste limita europeană de 22,5 µg/m3. Mai mult decât atât, în 2018, Agenţia Europeană a Mediului informează că 28.000 de români mor anual din cauze asociate aerului poluat, precum bronşitele și astmul, iar aproximativ 1 milion de români suferă de alergii respiratorii, care de fapt, pot fi alergii la polen, neidentificate. La nivel local, potrivit raportului emis de Planul de calitate a aerului pentru municipiul Cluj-Napoca, între anii 2010 – 2014, 900 de persoane/ an au decedat în Cluj-Napoca datorită bolilor cauzate sau asociate cu poluarea aerului.

Cu toate acestea, există un dezinteres general și o lipsă de informare față de alergiile la polen, care determină nevoia conștientizării acestor probleme cauzate de poluare și de plantele alergizante. În acest sens, miercuri, 22 august, începând cu orele 19:00, Centrul de sănătate și medicină integrativă Transilvania Healing Centre organizează o sesiune de prezentări și discuții despre alergiile la polen.

Specialiștii centrului de sănătate vor discuta următoarele:

● Ce determină apariția alergiilor la polen?
● Se pot transmite genetic alergiile la polen?
● Cum putem vindeca permanent o alergie la polen?
● Cât de eficiente sunt antihistaminicele ca tratament antialergic pe termen lung și care sunt efectele lor secundare?
● Soluții propuse de Transilvania Healing Centre ca și tratament de vindecare a alergiilor.

Evenimentul va avea loc în incinta centrului de sănătate Transilvania Healing Centre, pe strada Andrei Mureșanu nr. 29, Cluj-Napoca.

Participarea la eveniment este posibilă doar pe bază de înscriere, care se pot face pe platforma Event Book (căutare: Transilvania Healing Centre) sau la următorul link: https://goo.gl/4Ug6EX

Transilvania Healing Centre este un centru de sănătate și medicină integrativă, care utilizează cel mai complet sistem de evaluare biofizică și tratament cu Vitalfeld. Pe lângă aparaturile de diagnosticare și tratament, centrul beneficiază de experiența de peste 28 de ani, în Germania și Austria, a doctorului Haldor Holesch.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x