De interes

Noi reglementări legislative în sfera serviciilor farmaceutice

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O serie de noi reglementări ce vizează serviciile farmaceutice oferite populaţiei au fost adoptate prin Ordonanţă de Guvern.

Astfel, Ministerului Sănătăţii a anunţat că actul normativ prevede o serie de măsuri pentru protecţia pacientului. De asemenea, sunt prevăzute şi sancţiuni care se aplică unităţilor farmaceutice în cazul eliberării de medicamente fără preţ de producător aprobat de minister sau, în cazul practicării unor preţuri cu amănuntul mai mari decât cele aprobate, conform prevederilor legale. Mai sunt prevăzute sancţiuni pentru unităţile care nu deţin autorizaţie de funcţionare emisă de Ministerul Sănătăţii în conformitate cu prevederile legale pentru vânzarea şi eliberarea online a medicamentelor care se eliberează fără prescripţie medicală.

O nouă reglementare se referă la inspecţia de autorizare a unităţilor farmaceutice, care va trece în sarcina Direcţiilor de Sănătate Publică. În acelaşi timp, în vederea asigurării unei supravegheri eficiente şi riguroase a activităţilor desfăşurate în unităţile farmaceutice, actul normativ mai prevede că inspecţia de supraveghere a activităţii acestor unităţi va fi exercitată de către personalul împuternicit din cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, instituţie cu insfrastructură şi capacitate de a exercita această activitate.

Ordonanţă de Guvern modifică şi completează Legea farmaciei nr. 266/2008. În termen de 60 de zile de la data publicării actului normativ în Monitorul Oficial al României, Ministerul Sănătăţii va elabora normele de aplicare a Ordonanţei de Guvern.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Sănătăţii a anunțat faptul că noua Ordonanță aprobată de Guvern prevede reglementări menite să asigure un acces mai bun al pacienților la servicii medicale și […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x