De interesŞtiri

Măsuri pentru prevenirea infestării cu virusul Pestei Porcine Africane la Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Forul administrativ judeţean a anunţat ce prevede proiectul privind demararea urgentă a unor măsuri concrete în vederea prevenirii, pe teritoriul judeţului Cluj, a infestării speciei porcine cu virusul Pestei Porcine Africane (PPA).

În mod concret, se va aloca, din fondul de rezervă bugetară al Judeţului Cluj, suma de 352.000 lei în vederea achiziţionării mai multor cantităţi de substanţe dezinfectante, după cum urmează: 14.000 kg de sodă caustică, 140.000 kg de var nestins şi, respectiv, 1.000 kg de Virkon S 1:200.

Pentru prevenirea infectării cu acest virus, specialiştii în domeniu au recomandat achiziţionarea de soluţie virulicidă (Virkon S 1:200), material care să fie folosit în contextul amenajării de dezinfectoare rutiere care vor fi amplasate pe cel puţin patru artere de circulaţie. Totodată, s-a recomandat ca, pentru instituirea unor măsuri minime de profilaxie generală, în cadrul celor aproximativ 14.000 exploataţii non-profesionale cu suine din judeţul Cluj, să fie achiziţionate sodă caustică şi var nestins, substanţe dezinfectante care vor fi ulterior distribuite prin coordonarea D.S.V.S.A. Cluj.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x