Lifestyle

Film – Meg: Confruntare în adâncuri; The Meg 3D 4DX – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Popularitatea filmelor de groază cu rechini sau alte creaturi marine înfricoşătoare a rămas de-a lungul timpului la cote înalte. O nouă poveste bazată pe această relaţie specială dintre umanitate şi prădător marin, aparent de neoprit, rulează în prezent pe marile ecrane. Ceea ce aduce nou această ecranizare este posibilitatea de a participa la acţiune şi prin intermediul altor simţuri, dacă filmul este văzut în 4DX.

Noul erou din această poveste horror este întruchipat de Jason Statham. Din distribuţie mai fac parte: Bingbing Li, Rainn Wilson, Cliff Curtis, Winston Chao, Shuya Sophia Cai, Ruby Rose, Page Kennedy. Filmul a fost regizat de Jon Turteltaub.


sursa video: youtube

The Meg (Meg: Confruntare în adâncuri) este un film de acţiune, horror şi ficţiune, care poate fi urmărit în 3D şi 4DX. Imaginile cu peisaje marine, unele în care umanitatea domină, prin plajele pline de turişti sau altele în care viaţa marină domină, prin peşti şi creaturi deosebite, nu dezamăgesc. De asemenea, un spectacol vizual interesant este oferit şi de tehnologia sofisticată folosită.

La fel ca în orice film horror, personajele sunt foarte importante. Şi aici se regăsesc tipologiile obligatorii dintr-un film de acest gen: eroul salvator, omul plin de bani şi arogant, naivul, femeia frumoasă, mai nou şi inteligentă şi curajoasă, executanţii de rând, cei care o încasează primii şi care sunt oricum carne de tun, şi, sigur, marea masă a populaţiei, luată prin surprindere de evenimente nefericite.

Toţi aceşti oameni se regăsesc şi în Meg: Confruntare în adâncuri, unde au parte de tot felul de aventuri care mai de care mai înfricoşătoare. Chiar dacă nu duce la maxim starea de groază, filmul are părţile lui bune de horror. Prin intermediul unor scene bine filmate şi încadrate în poveste, se poate simţi puţină teamă. Starea de thriller apare cu precădere în ultima parte a filmului, când totul se precipită.

Acţiunea este tot mai intensă, pe măsură ce timpul trece. Dacă la început sunt introduse în poveste personajele, iar apoi se crează premisa pentru horror, mai la final, totul se reduce la acţiune. O acţiune bună, care ţine cu sufletul la gură, şi aduce o anumită stare de satisfacţie. Toate aceste momente mai intense sunt bine însoţite de muzică sau de linişte. Pe lângă acţiune, şi coloana sonoră este bună şi potrivită momentelor.

Partea care dezamăgeşte uneori în Meg: Confruntare în adâncuri este felul în care interacţionează personajele. Prea multe dulcegării fără rost şi zâmbete false apar între cei implicaţi în acţiune. Povestea de dragoste care se înfiripă este prea siropoasă, la nivel de gesturi superficiale. Iubirea care apare aici nu este cu siguranţă un element central, dar fiind pusă în lumină ca într-un film pentru copii de clasa întâi, care se uită la film în timp ce se pregătesc să meargă la biserică, nu aduce niciun plus rezultatului final, copilăresc şi neverosimil.

Filmul este un spectacol vizual plăcut uneori, iar dacă este urmărit în 4DX poate aduce şi o serie de senzaţii interesante. Pe cei care aleg să vadă filmul în 4DX îi aşteaptă o mulţime de mişcări în toate direcţiile, vânt şi ploaie, toate bine dozate şi uneori neaşteptate.

Meg: Confruntare în adâncuri este un film care merită văzut de fanii genului la cinema, în 3D 4DX.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x