Sistemul de alarmare a populaţiei din Cluj-Napoca va fi extins

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În perioada următoare, sistemul de înştiinţare, avertizare şi alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă şi situaţii de urgenţă va fi modernizat şi extins, a anunţat Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Pentru realizarea proiectului, la adresele la care există deja sirene de alarmare, precum şi la cele la care urmează să se instaleze unele noi, se vor prezenta echipe de specialişti. Aceştia vor stabili datele tehnice specifice pentru fiecare locaţie în parte, a precizat Primăria.

Potrivit prevederilor art. 20, alin.i) din Legea nr. 481/08.11.2004 privind protecţia civilă, cetăţenii au obligaţia „să permită instalarea mijloacelor de alarmare pe clădirile proprietate privată sau după caz aparţinând asociaţiilor de locatari sau proprietari, după caz, fără plată, precum şi accesul persoanelor autorizate, în vederea întreţinerii acestora”. De asemenea, conform prevederilor art. 28, lit. m) alin.(2) ale aceleaşi legi „conducătorii instituţiilor publice şi ai operatorilor economici indiferent de forma de proprietate, sunt obligaţi să permită instalarea fără plată, a mijloacelor de alarmare pe clădirile proprii”.

Firma desemnată pentru a stabili datele tehnice specifice este S.C. RDD Security Solution S.R.L. În urma procedurilor de achiziţie publică, firma va întocmi studiul de fezabilitate pentru obiectivul „Modernizare şi extindere a sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare a populaţiei municipiului Cluj-Napoca, în scopul transmiterii eficiente a mesajelor directe sau preînregistrate şi a semnalelor acustice în situaţii de urgenţă şi de protecţie civilă.”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x