Creştere cu aproape 25% a numărului de paşapoarte eliberate în 2018, faţă de anul precedent

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Peste 1.285.000 de paşapoarte au fost eliberate în perioada ianuarie – august 2018, cu 24% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Conform datelor transmise de autorităţi, cele mai multe cereri depuse în primele 8 luni ale acestui an au fost pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice, 958.592, reprezentând o creştere cu 33% faţă de anul trecut. Numărul cererilor pentru paşapoartele simple temporare a fost de 326.897, însemnând o creştere de 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În perioada de vârf, reprezentată de lunile iulie şi august, serviciile publice comunitare de eliberare a paşapoartelor au avut program prelungit de lucru cu publicul. Începând cu luna septembrie, programul de lucru cu publicul a revenit la normal, respectiv în intervalul orar 08:30 – 16:30, de luni până vineri, cu menţiunea că într-una dintre aceste zile ghişeele de primiri şi eliberări documente vor funcţiona în intervalul 08:30 – 18:30. Ziua în care programul va fi prelungit cu 2 ore este stabilită de fiecare serviciu judeţean în parte, în funcţie de necesităţi.

Pentru cei care urmează să solicite eliberarea unui paşaport nou, plata taxelor poate fi făcută în următoarele locaţii:
● La casieriile unităţilor CEC Bank;
● Prin mandat poştal la orice Oficiu Poştal;
● On-line, în sistem internet banking, prin virament către conturile deschise de Instituţiile Prefectului;
● De la orice bancă la care cetăţeanul are deschis un cont bancar, prin virament către conturile deschise de Instituţiile Prefectului;
● La casieriile deschise în sediile Instituţiilor Prefectului din fiecare municipiu reşedinţă de judeţ, respectiv municipiul Bucureşti.

Pentru depunerea cererilor de paşapoarte, MAI recomandă celor interesaţi să facă programare on-line pe site-ul www.epasapoarte.ro, caz în care persoanei i se va comunica o oră la care să se prezinte la ghişeu, timpul de aşteptare fiind zero.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x