De interesŞtiri

Asfaltare demarată pe drumul judeţean 161 Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe drumul judeţean 161 Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu, lucrările de întreţinere curentă şi periodică au intrat în faza de asfaltare, a anunţat Consiliul Judeţean Cluj.

Autorităţile precizează că lucrările constau în reciclare în situ, respectiv aşternerea unui strat de balast în grosime de 20 de centimetri, cu cilindrare, şi reciclarea cu adaos de ciment şi lianţi în grosime de 15 centimetri din stratul de balast, pe un sector de drum în lungime de 9.3 kilometri. Concomitent cu lucrările de stabilizare a stratului de balast, pe drumul judeţean 161 Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu au fost demarate lucrări de aşternere de covor asfaltic în grosime de 6 centimetri, în condiţiile realizării unei căi de rulare cu o lăţime de 5.5 metri.

În această etapă a fost aşternut stratul de covor asfaltic pe o lungime de 1.5 kilometri, pe ambele sensuri, şi pe aproximativ un kilometru pe un sens de circulaţie, pe direcţia Panticeu – Dârja.

Lungimea totală a sectorului de drum vizat de lucrările de întreţinere este de peste 10 kilometri, de la kilometrul 30+935 până la kilometrul 41+100, în condiţiile în care, pe porţiunile rămase, acolo unde situaţia o impune, se vor executa lucrări de refacere a sistemului rutier constând în plombări şi burduşiri. Totodată, proiectul prevede inclusiv realizarea de acostamente şi şanţuri, precum şi executarea de cosiri şi defrişări.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x