De interesŞtiri

Festivalul WonderPuck 2018 va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional Stradal WonderPuck, singurul festival din Transilvania dedicat exclusiv copiilor şi familiilor acestora, va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, în zilele de 14, 15 şi 16 septembrie 2018. Cu această ocazie, marcând, în acest fel, şi începutul noului an şcolar, festivalul propune petrecerea unui weekend în familie, vizionând spectacole în aer liber, cu acces gratuit.

Vizând crearea în societate a unor repere puternice şi autentice, evenimentul oferă un program complex de educaţie teatrală şi culturală menită să formeze gustul estetic atât al celor mai mici spectatori, cât şi al întregii familii. Se vor aduce în prim-plan, prin intermediul limbajului universal al activităţilor artistice, trei zile pline de experienţe culturale de excepţie, cu acces liber pentru toată lumea.

O noutate a celei de-a doua ediţii WonderPuck o reprezintă extinderea zonei de desfăşurare a festivalului. Astfel, dacă la prima ediţie a fost un singur spaţiu de interes, respectiv Piaţa Unirii, acum organizatorii au inclus pe harta festivalului atât Piaţa Muzeului cât şi Castelul Banffy din Bonţida.

De asemenea, în acest an, festivalul va avea trei secţiuni:
● WonderPuck pentru preşcolari şi şcolari;
● WonderPuck pentru adolescenţi, tineri şi adulţi;
● WonderPuck la Centenarul Marii Uniri.
Spectacolele oferite de companii teatrale din ţară şi din străinătate au ca scop dezvoltarea festivalului, care doreşte să devină un spaţiu de referinţă între festivalurile europene cu acest specific.

Încă de la prima ediţie, Festivalul Stradal WonderPuck s-a bucurat de un succes considerabil, reunind peste 300 de artişti în cele 30 de spectacole, cinci ateliere şi expoziţii în aer liber, având în cele trei zile o audienţă de peste 17.000 de spectatori.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x