De interes

Programul Festivalului Stradal WonderPuck 2018, în Piaţa Unirii, Piaţa Muzeului şi la Bonţida

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Festivalul Stradal WonderPuck 2018 debutează vineri, 14 septembrie, la ora 12:30. Dacă manifestările din Piaţa Unirii şi de la Bonţida le sunt destinate copiilor, cele din Piaţa Muzeului au fost concepute special pentru adolescenţi şi tineri.

WonderPuck 2018 va începe vineri, 14 septembrie, de la ora 12:30, cu Parada Păpuşilor care va defila pe Bulevardul Eroilor.
Urmează pe scena mare din Piaţa Unirii un concert de alămuri, după care, de la 13:30, va avea loc ceremonia deschiderii oficiale a festivalului.
De la ora 14:00, pe aceeaşi scenă va avea loc spectacolul Ţara lui Împreună, susţinut de Teatrul de Păpuşi „Puck”, Cluj-Napoca (în limba română).
De la ora 15:00, la scena mică din Piaţa Unirii va fi prezentat spectacolul Vechea tradiţie a lui Pulcinella – Pulcinella di mare, din Italia. Este un spectacol dedicat întregii familii, susţinut în limba italiană.
Zig Zag Circo (Argentina) va prezenta apoi la scena mare din aceeaşi piaţă spectacolul nonverbal Exact la timp!, urmat de la ora 18:00, de Taurul negru şi alte povestiri – Asociaţia Teatrală „Shoshin” din Cluj-Napoca (în limba maghiară).
De la ora 19:00, la scena mare este programat un concert al celor de la Voltaj Academy.
Urmează, la ora 20:00, tombola. Se pot înscrie completând formularul portocaliu (introdus în urnă până la 19:30) cei care au împlinit 14 ani. Premiul I constă în bilete pentru întreaga familie pe ruta Cluj-Istanbul şi retur. Premiul II este un ghiozdan complet echipat şi un abonament pentru toată stagiunea la Teatrul „Puck”. De asemenea, cel care câştigă Premiul III va primi un hamac şi un abonament la Teatrul „Puck”.
De la ora 20:30, pe scena mica va avea loc spectacolul Monstrul apelor – Teatrul de Umbre „Cengiz Ozek”, Turcia (în limba turcă).

Ziua de sâmbătă la WonderPuck 2018, 15 septembrie, va începe la ora 11:00, cu spectacolul Hansel şi Gretel – Trupa „Arcadia”, Teatrul „Regina Maria” Oradea (în limba română).
De la ora 12:30, la scena mică spectacolul nonverbal Cabaret pe sfori – Compania de Teatru SoulMade, Bulgaria. La scena mare din Piaţa Unirii, de la ora 15:30 este programat Circul de Alama, spectacol nonverbal susţinut de Csaba Méhes şi trupa Brass in the Five, Ungaria.
La scena mică este programat de la 15:30 spectacolul nonverbal Exact la timp! – Zig Zag Circo, Argentina/Belgia. De la ora 17:00, va fi prezentat la scena mare spectacolul Pantalone în luna – Teatrul „Ion Creanga”, Bucureşti (în limba română).
Urmează de la ora 19:00, tot în Piaţa Unirii, Carnavalul copiilor şi apoi tombola. De această dată, participă copiii care au completat câte un talon roz şi l-au introdus în urna amplasată în Piaţa Unirii până la ora 19:00. Se oferă ca Premiu III un ghiozdan complet echipat, plus un abonament la Teatrul „Puck”, valabil pe toată durata stagiunii. Premiul II constă într-o tabletă şi un abonament. Câştigătorul Premiului I va primi un sejur de 7 nopţi pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria. Potrivit regulamentului, la ambele tombole, copiii câştigători trebuie să fie costumaţi de carnaval.
De la ora 21:00, în Piaţa Unirii este programat un moment spectaculos: Trol – spectacol cu foc susţinut de Paladinii de Terra Medies.

Programul de duminică, 16 septembrie începe de la ora 10:00, la scena mare din Piaţa Unirii, cu spectacolul Ursuleţul şi anotimpurile – Teatrul de Păpuşi „Prichindel”, Alba Iulia.
Tot aici, de la ora 12:00 va fi prezentat spectacolul Prietenii Motanului Încălţat, susţinut de Teatrul pentru Copii ţi Tineret „Colibri” din Craiova. Ambele reprezentaţii vor avea loc în limba română.
De la ora 14:00, la scena mică urmează Pacalici la circ, spectacol în limba maghiară al Teatrului de Păpuşi „Spiridus” din Satu Mare.
Pe scena mare va fi prezentat de la 15:30 spectacolul Regele gol – Teatrul „Arlechino”, Braşov (în limba română).
De la ora 16:30 va avea loc pe aceeaşi scenă ceremonia de închidere oficială.

Ateliere la WonderPuck 2018 pentru cei mici în Piaţa Unirii
De asemenea, în Piaţa Unirii vor avea loc pe tot parcursul festivalului ateliere adresate copiilor, fie de creaţie, fie de mânuire sau de gătit, iar meşterii populari vor susţine ateliere de ţesut şi de împletit. Li se vor adăuga ateliere susţinute de cei de la Teatrul Colibri, Compania Managis Bio sau Asociaţia Sosonuti.

Spectacole pentru adolescenţi în Piaţa Muzeului
Primul spectacol din Piaţa Muzeului din cadrul WonderPuck 2018 va fi susţinut de Trupa Şapte de la Palatul Copiilor, vineri, 14 septembrie, de la ora 18:30 şi se numeste Almost, Maine.
Urmează de la ora 19:30 un moment Commedia dell’Arte, susţinut de Rondul de noapte din Cluj-Napoca.
De la ora 20:00 este programat spectacolul de improvizaţie ImproVshow, al Trupei Silver din Cluj-Napoca.
Seara se încheie la ora 21:30 cu un concert Pink Tatoo şi Trupa lu Bunu din Cluj-Napoca.
Sâmbătă, de la ora 14:00, programul de la scena din Piaţa Muzeului începe cu un concert Hy Dak Musiq – Asociaţia „Povestea unei seri”, Cluj-Napoca.
De la ora 17:30 va avea loc Femeia albă, un spectacol nonverbal susţinut de artista Magali Chouinard din Canada. La final, de la ora 19:00, va avea loc spectacolul În Viitorul Apropiat, susţinut de Reactor de creaţie şi experiment, Cluj-Napoca.

WonderPuck la Castel duce teatrul în faţa copiilor din Bonţida
Programul festivalului începe în curtea castelului de la Bonţida duminică, 16 septembrie, de la ora 11:00, cu spectacolul Dănilă Prepeleac, susţinut de artiştii Teatrului de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca (în limba română). De la ora 12:30 este programat Taurul negru şi alte povestiri, moment susţinut de Asociaţia Teatrală „Shoshin” din Cluj-Napoca (în limba maghiară).
Urmează la ora 13:30 spectacolul nonverbal Circul de Alama, susţinut de Csaba Méhes şi trupa Brass in the Five din Ungaria.
Ultimul moment va consta într-o reprezentaţie a spectacolului Poveşti clujene, susţinut de la ora 16:30 de artiştii Teatrului „Puck”.

Festivalul este organizat de Teatrul de Păpuşi „Puck”.

Participarea la toate evenimentele din cadrul WonderPuck 2018 este gratuită.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x