„Violonistul Diavolului”, celebrul David Garrett, a oferit la Bucureşti o seară plină de virtuozitate și emoţie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

David Garrett & His Band au venit la Bucureşti cu un spectacol plin de virtuozitate, emoţie, dar şi bună dispoziţie, mai ales în momentele de interacţiune cu publicul. Seara de vineri, 14 septembrie, a fost una specială pentru toţi cei care au fost prezenţi la Sala Palatului din Bucureşti, pentru a asista în premieră pentru România la show-ul Explosive Live.

Momentul de intro oferit de muzicienii Franck van der Heijden, John Haywood, Marcus Wolf, Jeff Allen şi Jeff Lipstein din trupa lui David Garrett a fost special. Sunete de o frumuseţe acustică rară au cucerit din start publicul şi au creat starea de anticipaţie, în aşteptarea lui David Garrett. Artistul a urcat pe scenă îmbrăcat lejer, în stilul lui caracteristic, unul care l-a făcut de-a lungul timpului să-şi apropie şi un public mai puţin obişnuit cu rigorile concertelor de muzică clasică şi un stil formal. Primele acorduri ale viorii pe care o mânuieşte ca nimeni altul au creat instant fericire în sala de spectacol şi au adus un zâmbet pe feţele celor care l-au aşteptat preţ de mai multe luni să vină în România.

Spectacolul a început într-un ritm vioi, cu piesa „Dangerous”, aşa cum s-a dovedit a fi şi artistul pentru inimile fanelor din întreaga lume. După încă o piesă plină de ritm, David Garrett a făcut un gest cu totul neaşteptat. A vorbit în româneşte, şi a vorbit bine. Înainte de a interpreta „Viva la vida”, artistul a spus la microfon: „Sunt convins că veţi recunoaşte melodia următoare.” Toţi cei prezenţi în sala de spectacole au fost plăcut suprinşi şi l-au răsplătit cu aplauze furtunoase. De altfel, de-a lungul serii el a mai vorbit în româneşte, spre încântarea publicului, care s-a întrebat dacă cineva îi şopteşte în cască ce să spună sau chiar a învăţat să comunice în limba română. Indiferent de răspuns, acest gest a lui David Garrett a fost foarte bine primit şi a fost ca şi cum ar fi întors iubirea publicului vorbitor de limba română.

La spectacolul de la Sala Palatului a participat şi mama artistului, care de altfel a fost alături de el pe toată durata şederii în România. Celebrul violonist şi-a arătat latura sensibilă în momentul în care i-a dedicat „Midnight Waltz” celei care i-a dat viaţă. Lacrimile au început la un moment dat să-i curgă pe obraji, făcând din acest moment special, unul plin de emoţie.

Seara de vineri a fost de altfel un periplu printr-o multitudine de stări şi sentimente, pe care muzica de calitate şi interpretarea virtuoasă reuşesc negreşit să le scoată la suprafaţă. De la veselie şi distracţie până la profunzime şi introspecţie, toate au putut fi simţite la trecerea arcuşului pe corzile viorii. Melodiile interpretate de David Garrett duc pe nesimţite audienţa din realitate într-o lume plină de eleganţă şi visare, aşa cum numai piesele muzicale de excepţie pot să o facă.

Spectacolul oferit de violonist, alături de trupa lui, a demonstrat încă o dată faptul că virtuozitatea, însoţită de o inteligenţă aparte în alegerea şi interpretarea melodiilor clasice, pot aduce laolaltă lumi care altfel ar fi rămas separate. Sigur că partea de spectacol este întregită şi de faptul că artistul este un bărbat frumos şi sexy. Având în vedere aceste atribute, cu siguranţă că în urmă cu câteva secole, doamnele şi domnişoarele din audienţă ar fi avut nevoie de câteva ori de-a lungul spectacolului de sărurile din dotare, pentru a-şi reveni din leşin.

David Garrett & His Band au oferit publicului din Bucureşti joi şi vineri, 13 şi 14 septembrie 2018, două seri pline de muzică bună, virtuozitate şi nu în ultimul rând, emoţie.

Scris de: Alieta Pojar


sursa video: youtube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] website Clujescu.ro publicou hoje um review de um dos concertos que David e sua banda deram em Bucareste, o qual pode […]

Giovanna Vargas
Giovanna Vargas
3 years ago

Como siempre Magnifico querido Maestro !! <3

trackback

[…] închis temporar în capitală, în urma unor plângeri făcute la Poliția sectorului 6. Autoritățile au fost sesizate că mai […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x