Aproape 200 de cazuri de îmbolnăviri cauzate de infecţia cu virusul West Nile au fost raportate în România

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În cursul acestui an, până în luna septembrie, au fost înregistrate în România 196 de cazuri de meningite/ meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virusul West Nile, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Conform datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, 21 de persoane infectate au decedat. Un număr de 7 decese s-au înregistrat în Bucureşti, 4 în judeţul Iaşi, 2 în judeţul Olt şi câte unul în judeţele Galaţi, Covasna, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Suceava şi Teleorman.

Odată cu scăderea temperaturilor, specialiştii apreciază că în perioada următoare se aşteaptă o scădere a numărului de cazuri de îmbolnăviri.

Infecţia cu virusul West Nile este provocată de mai multe specii de ţânţari răspândiţi atât în mediul urban cât şi în cel rural. Specialiştii menţionează că infecţia cu acest virus nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar.

Autorităţile şi specialiştii în sănătate publică recomandă folosirea mijloacelor de protecţie fizică a populaţiei pentru evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, precum protecţia mecanică a tegumentelor, folosirea substanţelor repelente, plase de protecţie la ferestre.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x