Ştiri

21.000 de spectatori au participat la Festivalul Stradal WonderPuck 2018

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Stradal WonderPuck a reunit la finalul săptămânii trecute 21.000 de participanţi. Artişti din 8 ţări au însufleţit timp de trei zile scenele din Cluj-Napoca (în Piaţa Unirii şi Piaţa Muzeului) şi de la Castelul de la Bonţida.

Clujenii au fost prezenţi cu mic, cu mare, pe tot parcursul ediţiei din acest an a Festivalului Stradal WonderPuck în spaţiile special amenajate pentru copii (la Scena Mare şi Scena Mică din Piaţa Unirii şi în curtea Castelului Bánffy de la Bonţida) şi adolescenţi (în Piaţa Muzeului).

Artişti veniţi din 8 oraşe au evoluat la patru scene, în 30 de spectacole şi 8 concerte. De asemenea, sute de copii au participat la cele 30 de ateliere organizate în cadrul festivalului clujean.

Evenimentele programate în Piaţa Unirii au reunit 17.500 de spectatori, în Piaţa Muzeului au fost prezenţi 1.000 de participanţi, în timp ce la Bonţida s-au bucurat de spectacole şi ateliere aproximativ 2.500 de persoane. În total, WonderPuck 2018 a reunit în jur de 21.000 de spectatori.

Evenimentul a avut loc între 14 şi 16 septembrie 2018 şi a fost organizat de Teatrul de Păpuşi „Puck”.

Participarea la toate evenimentele din cadrul WonderPuck 2018 a fost gratuită.

Datele au fost transmise de Consiliul Judeţean Cluj. Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 şi se află în subordinea forului administrativ judeţean. Palmaresul instituţiei cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum şi importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a iniţiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Festivalul Internațional Stradal WonderPuck 2019, dedicat exclusiv copiilor și familiilor acestora, va avea loc în perioada 13 – 15 septembrie. Activitățile din festival vor avea loc în două piețe centrale din municipiul Cluj-Napoca, precum și în curtea Castelului Bánffy din localitatea Bonțida. Spectatorii vor avea parte de spectacole de circ, acrobație și multe momente interactive, toate cu participare gratuită. […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x