Evenimente

Seară de disco specială, într-o atmosferă caldă, la evenimentul Discoteca ’80 Cluj 2018

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Peste 9.000 de oameni s-au adunat sâmbătă, la cea mai mare discotecă din oraş. Evenimentul Discoteca ’80 Cluj a revenit pentru a doua oară la Sala Polivalentă. Ediția din acest an a fost una potrivită atât pentru cei puși pe distracție și dans, cât și pentru cei mai nostalgici sau romantici, care și-au putut invita partenerele la un „blues”.

Vremurile bune ale erei disco au putut fi retrăite la sfârșit de săptămână la Cluj-Napoca. Trupe de renume, care au cucerit din anii ’80 încoace publicul, au putut fi urmărite live: Ricchi e Poveri, Boney M, Bad Boys Blue și Samantha Fox, artiști pe care mulți români nici nu visau în urmă cu câţiva ani să-i vadă la ei în oraș.

Ricchi e Poveri, trupa italiană care nu mai are mai are nevoie se nicio prezentare, a fost cap de afiș al evenimentului. Angela Brambati și Angelo Sotgiu, într-o formă de zile mari, au purtat audiența prin tot soiul de stări și emotii, prin varietatea de piese interpretate. Dacă melodiile mai ritmate au creat bună-dispoziție și chef de dans, cele mai lente au îmbiat la meditație și nostalgie. Show-ul celor doi de la Ricchi e Poveri a fost unul care a reușit să stârnească emoții dintre cele mai variate. Unul dintre cântecele lor, Che Sara, deși vorbește despre emigranții italieni, pare a vorbi despre ceea ce se întâmplă de mulți ani în România, în ceea ce privește numărul mare de concetățeni care au ales să plece din țara natală, pentru a-și fărui un trai mai bun afară. Numărul lor a fost unul potrivit pentru a închide o seară plină de distracție marca anii ’80.

Un alt artist așteptat cu sufletul la gură de fani a fost și John McInerney, de la Bad Boys Blue. Muzica foarte melodioasă și soundul special au asigurat de la început succesul momentului și distracția publicului. Solistul trupei a interacționat în repetate rânduri cu publicul, iar după show-ul lui s-a dus în fața scenei pentru a-și urmări colegii de breaslă. Sâmbătă au putut fi auzite la evenimentul Discoteca ’80 celebrele piese „You’re a woman I’m a man”, „Lady in Black” și altele.

Cei din trupa Boney M au fost primiți cu aplauze furtunoase și ovații. Liz Mitchell, solista trupei, a fost vizibil uimită de primirea făcută. După ce a început să cânte, și-a dat seama cât de cunoscută este ea și piesele „Rasputin”, „By the Rivers of Babilon”, „Brown girl in the ring” și altele. De-a lungul serii, vădit plăcut surprinsă de publicul de la Cluj, artista le-a făcut celor prezenţi și câteva declarații de dragoste. Show-ul Boney M a fost foarte distractiv de urmărit și datorită părții masculine din trupă. Pe lângă timbrul vocal special, solistul a oferit show și prin mișcări de dans interesante, pe care le-a executat de la un moment încolo fără cămașă pe el.

Cea care a deschis evenimentul Discoteca ’80 a fost celebra Samantha Fox. După ce a urcat pe scenă, artista s-a mișcat mult, a dansat lasciv și a făcut gesturi provocatoare. Samantha Fox a arătat că se menține în formă pe tot parcursul numărului ei, lucru apreciat de public. Mai târziu, în timp ce Boney M concertau, artista a mers în fața scenei, pentru a se bucura de spectacol. La plecare, i-a salutat pe cei din apropiere și a dat mâna cu spectatori din tribune.

Chiar dacă discotecile au dispărut, seara de sâmbătă a demonstrat încă o dată că spiritul disco dăinuie peste ani. Pentru o seară, mulți care au crescut cu această muzică, sau care au cunoscut marea iubire pe un „blues”, s-au putut întoarce în timp și savura din nou discoteca.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] de la ora 19:00, la BTarena (Sala Polivalentă) din Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului Discoteca ’80. Doritorii mai au la dispoziție doar 300 de bilete puse în vânzare pentru […]

[…] Seară de disco specială, într-o atmosferă caldă, la evenimentul Discoteca ’80 Cluj 2018 […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x