Simpozion internațional ”Perspective pentru agricultura mileniului III”, găzduit la Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Simpozionul internațional ”Perspective pentru agricultura mileniului III” va avea loc la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV), între 27 – 29 septembrie, cu participarea a sute de specialiști din România și străinătate.
Evenimentul se concentrează pe schimbul de experiențe științifice, idei și concepte inovatoare, perspective în agricultură, horticultură, știință a plantelor și animalelor, știința și tehnologia alimentației, biotehnologie, medicină veterinară, cu scopul de a încuraja inter/transdisciplinaritatea.

Speakerii invitați, din țară și străinătate, vor construi un program de stimulare cu ajutorul prezentărilor orale și a posterelor selectate, și vor descrie rezultatele științifice și tehnice avansate, în contextul Programului european de cercetare „Orizont 2020” și al dezvoltării naționale de cercetare – Programul de inovare, referitor la științele vieții. De asemenea, în cadrul simpozionului vor fi organizate mese rotunde și expoziții în domeniul Științelor vieții.
”În acest an avem circa 400 de invitați din 12 țări. Suntem foarte fericiți să organizăm a 17-a ediție a simpozionului, cu participări din întreaga lume. Să nu uităm și de conotația specială a acestei ediții și, mă refer aici la aniversarea Centenarului României. Cu atât mai mult suntem bucuroși să avem alături de noi colegi din Republica Moldova”, a precizat coordonatorul simpozionului, Dan C. Vodnar, prorector Cercetare în cadrul USAMV Cluj-Napoca.

Secțiunile participante în cadrul lucrărilor: Agricultură, Protecția mediului, Horticultură și Silvicultură, Economie și dezvoltare rurală, Măsurători terestre și cadastru, Științe umaniste, Zootehnie, Biotehnologii, Medicină Veterinară, Știința și Tehnologia Alimentului.
Circa 400 de specialiști vor fi implicați în cele trei zile de simpozion, la care vor participa și reprezentanții celor cinci facultăți din cadrul USAMV Cluj-Napoca. Din străinătate vor sosi la eveniment specialiști din Ungaria, Republica Moldova, Grecia, Italia, Irlanda, Polonia, Germania, Turcia, Algeria, Chile, Spania, Muntenegru.

Simpozionul se va desfășura în campusul USAMV Cluj-Napoca, în Aula ”Mihai Șerban”, Institutul pentru Științele Vieții, Institutul pentru Cercetări Horticole Avansate și Centrul pentru Biodiversitate. În deschiderea reuniunii internaționale, de la ora 09:00, USAMV Cluj-Napoca anunță decernarea titlului de Doctor Honoris Causa Prof. Dr. ing. Dumitru Onose, de la Universitatea Tehnică de Construcții București (Facultatea de Geodezie) și Dr. Joshua Milgram, profesor la Facultatea de Medicină Veterinaă Koret, din cadrul Universității Evreiești din Ierusalim.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x