Lifestyle

Film – Peppermint: Gustul răzbunării; Peppermint – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Evenimentele cu un impact emoţional extrem de puternic definesc caracterul oamenilor, care fie trec peste momentele de cumpănă cu succes, fie se pierd cu totul în tristeţe şi amărăciune. În momentul în care aceste evenimente sunt însoţite de nedreptate şi injustiţie, într-un sistem corupt, oamenii simpli devin cu totul altceva. Asta se întâmplă desigur doar în scenariile de la Hollywood, unde astfel de evenimente reprezintă terenul propice naşterii supereroilor.

În noua realizare cinematografică, ce aduce în prim-plan crearea unui astfel de personaj, o regăsim în rolul principal pe Jennifer Garner. Alături de ea mai apar, în rolurile secundare: John Gallagher Jr., John Ortiz, Juan Pablo Raba, Annie Ilonzeh, Jeff Hephner, Cailey Fleming, Eddie Shin. Regia filmului este semnată de Pierre Morel.


sursa video: youtube

Peppermint: Gustul răzbunării (Peppermint) este un film de acţiune, un thriller palpitant, dar mai ales o dramă bine realizată. Ceea ce iese în evidență, de la început până la sfârșit, este calitatea poveștii și Jennifer Garner.

Un element mai puțin reușit al filmului este imaginea. S-a mizat mult prea mult pe reliefarea celor din prim-plan, în detrimentul imaginilor de fundal. Aproape tot timpul, realizatorii au ales să blureze planul secund, lucru care poate crea un ușor disconfort și strică puțin atmosfera.

Chiar dacă imaginea nu este la înălțime, acest aspect poate fi trecut cu vederea, datorită poveștii care este bine spusă și care prinde spectatorii. Pe lângă narațiune, și ritmul din Peppermint: Gustul răzbunării este bun, variat și stimulează interesul. Anumite aspecte de background ale istoriei personajului principal sunt foarte bine și inteligent prezentate.

Dramatismul filmului și partea de acțiune sunt exploatate la maxim. Prestația actriței din rolul principal, Jennifer Garner, este bună și memorabilă. Filmul capătă profunzime datorită jocului actoricesc excelent al celei care o întruchipează pe noua eroină a marelui ecran. Cei care apar în rolurile secundare sunt buni și reușesc să umple lumea ei cu nuanțele potrivite, pentru completarea tabloului dramei de familie, într-o lume plină de corupție și nedreptate.

O altă parte a filmului care se integrează perfect în atmosferă și poveste este coloana sonoră. Toate melodiile și efectele sonore care apar pe parcursul filmului sunt bune, nu ies neapărat în evidență, dar aduc un plus de calitate și emoție scenelor finale.

Acțiunea este partea cea mai reprezentativă a filmului, construită cu răbdare de scenariști talentați și actori expresivi. Fiecare moment de luptă este interesant și plăcut de urmărit. Aceste faze reprezintă și o formă prin care privitorii pot simți o stare de descătușare, prin care măcar în filme pot simți că injustiția și ticăloșenia pot fi oprite măcar parțial.

Peppermint: Gustul răzbunării este o dramă bine făcută, plină cu acţiune de calitate și actori buni, care merită văzută pe un ecran mare, la cinema.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x