Investiţie de 13 milioane de euro la Apahida, în Parc Industrial Nervia

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Miercuri, 26 septembrie 2018, Pfeiffer Vacuum România şi-a mutat activitatea la Apahida, în Parc Industrial Nervia, după o investiţie de 13 milioane de euro.

La ceremonia de inaugurare a noii uzine din Apahida, Parc industrial Nervia, au fost prezenţi doi ambasadori: E.S. doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franţei în România, precum şi E.S. domnul Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Germaniei în România.

Noul spațiu de lucru va servi activităților de producție, respectiv de reparație de pompe industriale. Prin deschiderea acestui punct de lucru, la Pfeiffer Vacuum România este prevăzută creșterea activității de producție, respectiv a numărului de angajați, de la 74 la 100.

La nivel naţional, investiţiile străine directe au crescut cu 1.7% în primele şapte luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2017, la 2.314 miliarde de euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR), publicate în 13 septembrie 2018. „Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 2.314 milioane euro (comparativ cu 2.275 milioane euro în perioada ianuarie – iulie 2017), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 2.179 milioane euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 135 milioane euro.”

Grupul Pfeiffer Vacuum (www.pfeiffer-vacuum.com) este unul dintre liderii economici pe piața globală a pompelor de vid cu o cifră de afaceri de peste 500 de milioane de euro în 2017. Având sediul în Germania, dar și numeroase filiale în țări precum Franța, Statele Unite și Coreea, societatea continuă să se extindă la nivel global și să avanseze în domeniul tehnologiei, dovadă fiind și deschiderea uzinei din Parcul Nervia. Filiala română a grupului a activat sub diferite nume încă din 2003 și a desfășurat o activitate intensivă de producție și reparație de pompe de vid.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x