Festivalul Naţional al Cântecului de Cătănie, ediţia a XI-a

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În perioada 23 – 24 octombrie 2018 va avea loc la Cluj-Napoca Festivalul Naţional al Cântecului de Cătănie, ediţia a XI-a. Ediţia din acest an va fi dedicată Centenarului Marii Uniri. Invitaţi în recital vor fi interpreţi cu renume, precum şi laureaţi ai ediţiilor precedente. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteş.

● Festivalul este deschis tuturor interpreţilor vocali ai folclorului muzical din întreaga ţară, cu vârsta peste 16 ani.

● Conform regulamentului concursului, cei doritori se pot înscrie la Festival până în 9 octombrie, la adresa: traditii@traditiiclujene.ro.

● În cadrul evenimentului, participanţii vor aborda un repertoriu autentic şi vor purta costume tradiţionale, reprezentative pentru zona de provenienţă.

● După înscriere, în vederea desfăşurării etapei de preselecţie, candidaţii vor trebui să trimită o înregistrare video, în care să interpreteze fără acompaniament cele două cântece cu care vor concura: o doină (sau un cântec doinit, o baladă) şi cântecul ritmat, care va fi interpretat în concurs cu acompaniament orchestral, cel puţin un cântec trebuind să fie de cătănie.

● De asemenea, trebuie să trimită partitura pentru cântecul cu acompaniament şi textele dactilografiate ale cântecelor propuse pentru concurs.

Candidaţii admişi în urma preselecţiei vor evolua la Festivalul Naţional al Cântecului de Cătănie marţi, 23 octombrie 2018, de la ora 18:00, în sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, în faţa unui juriu format din specialişti în domeniu. În ziua următoare, de la aceeaşi oră, va avea loc Gala Laureaţilor şi Festivitatea de premiere, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

Relaţii suplimentare se pot obţine de la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, tel. 0264597781, e-mail: traditii@traditiiclujene.ro, sau pe site-ul instituţiei www.traditiiclujene.ro.

Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţtionale Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean, împreună cu Divizia 4 Infanterie Gemina.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x