“RO-Wine | The International Wine Festival of Romania”; Clujul consumă mai puțin vin, dar de calitate superioară

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

După cele trei ediții desfășurate până acum în București, “RO-Wine | The International Wine Festival of Romania” s-a poziționat ca fiind singurul eveniment dedicat exclusiv vinurilor premium și superpremium, cu accentul pus pe crearea de legături între producătorii de dimensiuni mici și medii, pe de o parte și piața horeca, alături de clienții privați, pe de altă parte. Sinergia dintre scopul acestui eveniment și profilul pieței și consumatorilor din Cluj a condus la o întâlnire inevitabilă: “RO-Wine” își va deschide porțile pentru publicul din inima Transilvaniei în această toamnă, pe 27 și 28 octombrie, la Chios Social Lounge.

„Prima ediție “RO-Wine” a adunat împreună, în primul rând, oameni frumoși care s-au bucurat de calitatea și poveștile vinurilor prezente. Asta se va întâmpla și la Cluj, unde întotdeauna am întâlnit un public educat și bucuros de evenimente speciale ca acesta. Îi invit pe pasionații de vin să ni se alăture într-un cadru elegant și să descopere excelența vinurilor românești și internaționale pe 27 și 28 octombrie la “RO-Wine” Cluj.” a spus Virgil Ianțu, ambasador RO-Wine.

„Festivalul capătă noi valențe, se extinde și începe o poveste frumoasă în Transilvania, în Cluj-Napoca. Mai este puțin până când ne întâlnim aici cu iubitorii de vin, cu proprietarii de crame și cu profesioniștii și antreprenorii din industria HoReCa, pentru a degusta o selecție premium de vinuri de calitate. Nu ne dezicem din a oferi o experiență definită de rafinament și de a aduce gusturi și arome speciale, pentru a fi savurate pe 27 și 28 octombrie, la Cluj-Napoca! Haideți în lumea fascinantă a vinului, pentru a-i afla împreună povestea!”, a declarat Liviu Popescu, co-organizator al festivalului RO-Wine.

„În mod tradițional, zona Clujului și nord-vestul țării ocupă unul dintre ultimele locuri la consumul de alcool lunar, per capita. Însă acest lucru ascunde un alt aspect important – se consumă mai puțin, dar de calitate superioară. Acest lucru se și vede, de altfel, fără efort, în numărul mare – în comparație cu alte centre urbane – de magazine specializate de vinuri și băuturi spirtoase, de wine-bar-uri, de restaurante și bistrouri cu selecții profesioniste de vin. Există un public consistent de pasionați de vin, și acestora dorim să le facem cunoștință cu vinuri deosebite, cu vinuri rare, într-o selecție pe cât de strictă, pe atât de ofertantă. Mai mult, vom avea un eveniment special, în care vom asorta vinuri de top din România cu brânzeturi de top de la President”, spune Marinela V. Ardelean, co-organizator al RO-Wine|The International Wine Festival of Romania.

Edița de toamnă a RO-Wine | The International Wine Festival of Romania va fi găzduită de Chios Social Lounge, într-una dintre clădirile emblematice ale orașului, fostul Pavilion de Patinaj, aflat în inima Parcului Mare (astăzi Parcul Simion Bărnuțiu), una dintre primele grădini publice din Europa. Proiectant al Pavilionului, la sfârșitul secolului al XIX-lea, a fost arhitectul Pakey Lajos, responsabil, de asemenea, și de construirea unui alt simbol al Clujului, hotelul Continental.

RO-Wine|The International Wine Festival of Romania este primul festival autohton de vin orientat exclusiv către piața vinurilor premium și de lux. Cele trei ediții desfășurate până acum în București, au fost organizate de Marinela V. Ardelean, Liviu Popescu și Mihai Popescu. Festivalurile au reușit să aducă împreună câteva dintre cele mai exclusiviste crame din lume și au propus în fiecare an selecții de vinuri rare sau greu accesibile.

Marinela V. Ardelean este autoarea ghidului The Wine Book of Romania, degustător și critic de vin, jurat în competiții internaționale.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x