De interesŞtiri

Lucrările pe drumul județean DJ 107P (DN 1) au intrat în faza de asfaltare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe drumul județean DJ 107P (DN 1), Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R, lucrările de reabilitare și modernizare au intrat în faza de asfaltare pe sectoare, a anunţat Consiliul Județean Cluj.

După ce, anterior, a fost așternut primul strat de asfalt, respectiv binder, pe DJ 107P (DN 1), sectorul de drum cuprins între kilometrul 2+000 și kilometrul 4+560, în aceste zile a fost finalizată asternerea stratului de binder pe tronsonul cuprins între kilometrul 41+900 (Crucea Iancului) și kilometrul 44+260 (joncțiunea cu drumul național DN 1R). Autorităţile precizează că importanța asfaltării cu prioritate a acestui sector e dată de  faptul că acesta era, practic, singurul tronson încadrat în categoria drumurilor de piatră situat pe acest drum județean, o porțiune de drum greu accesibilă datorită reliefului, mai ales în condiții meteorologice deosebite.

Forul administrativ judeţean a anunţat că lucrările de aşternere a primului strat de asfalt vor continua în perioada următoare pe un alt sector de drum, cuprins între kilometrul 4+560 și kilometrul 16+000.

Investiția vizează drumul județean DJ 107P (DN 1) pe întreaga sa lungime, respectiv 44.26 de kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 44+260 și presupune tipuri de lucrări de o mare complexitate, începând de la fundația drumului, în zonele unde se impune acest lucru, și încheind cu două straturi de asfalt, binder și strat de uzură. De asemenea, proiectul prevede și realizarea de acostamente, șanțuri, rigole și podete, racordări cu drumurile laterale, investiția urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje și semnalizare rutieră.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x