Ştiri

Expoziţia Bienalei Naţionale de Arhitectură – Secţiunea „Rural”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Sâmbătă, 13 octombrie 2018, de la ora 11:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21), va avea loc Expoziția Bienalei Naționale de Arhitectură – Secțiunea „Rural” și a Lucrărilor de Diplomă de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Cluj-Napoca (FAU 2018) – realizate pe subiectul ”rural”.

Cu această ocazie, profesioniștii, dar și publicul interesat, se vor putea întâlni cu o serie de personalități ce au influențat marcant domeniul arhitecturii rurale, al patrimoniului și al inovației. Manifestările sunt înscrise în calendarul Bienalei Naționale de Arhitectură, ediția a XIII-a, 2018 şi sunt organizate de Uniunea Arhitecților din România (UAR), în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România-Filiala Transilvania (OART) și cu Facultatea de Arhitectură și Urbanism (FAU) Cluj-Napoca.

Pe tot parcursul lunii octombrie, orașe din țară găzduiesc nu numai expozițiile secțiunilor și galele de premiere, ci și o mulțime de evenimente conexe. Acestea „vor permite implicarea în manifestările organizate nu numai a profesioniștilor, ci și a categoriilor mai largi de public, interesat de conferințe, gale, proiecții de filme, expoziții în spații publice cu mare audiență (teatre naționale, piețe centrale etc.). Vor eficientiza de asemenea dialogul dintre generațiile de arhitecți, de la tineri absolvenți, la nume de răsunet în arhitectura românească”, consideră arh. Ileana Tureanu, președintele UAR.

Programul zilei de sâmbătă este următorul:
● 11:00 – Conferința părintelui Gabriel Herea asupra luminii și a astronomiei în arhitectura bisericii Pătrăuți;
● 11:30 – Conferință dl. Tudor Urcan, specialist în geometrie sacră;
● 12:15 – Prezentare „Așa da sau Așa nu”, arh. Horațiu Răcașan;
● 13:00 – Prezentare arh-șef CJ Cluj Claudiu Salanță, „Proiecte din mediul rural – înainte și după întâlnirea cu instituția arhitectului șef”;
● 14:00 – Prezentare „Ambulanța pentru monumente și mobilizarea comunităților locale” – arh. Eugen Vaida;
● 15:00 – Lansarea Ghidurilor de arhitectură pentru zonele Dobrogea, Secuime și Transilvania Centrală;
● 16:00 – Prezentarea proiectului „Harta Meșterilor” – arh. Marina Gingirof;
● 17:00 – Prezentarea nominalizaților – arh. Ignis Duvagi, președintele juriului secțiunii ”Rural”;
● 18:00 – Gala de Premiere a secțiunii ”Rural”.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x