De interesŞtiri

Lucrări de reabilitare și modernizare au fost demarate pe drumul județean 150

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe drumul județean 150, Viișoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu, au demarat lucrări de reabilitare și modernizare, a anunțat Consiliul Județean Cluj. Bugetul total alocat lucrărilor este de aproape 35.000.000 lei.

Autoritățile au precizat că lucrările sunt parte a unui amplu proiect ce vizează un tronson cu o lungime totală de 39.7 kilometri, de la kilometrul 0+600 până la kilometrul 40+300. De o mare complexitate, reabilitarea și modernizarea presupun intervenția pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundația drumului și încheind cu două straturi de asfalt, binder și strat de uzură, cu inserție de material geocompozit antifisura. De asemenea, proiectul prevede și realizarea de acostamente, șanțuri, rigole și podete, racordari cu drumurile laterale, accese la proprietăți, parcări, ziduri de sprijin, parapeti metalici flexibili, investiția urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje și semnalizare rutieră.

Forul administrativ județean a anunțat că lucrările au demarat prin executarea de casete pentru lărgirea căii de rulare existente la șase metri, cu repoziționarea axului drumului, și la mai mult de șase metri în curbe, pe raza localității Frata, de la kilometrul 26+650 la kilometrul 29+500, urmând ca, ulterior, să se execute lucrări de așternere a primului strat de asfalt pe acest sector. Importanța executării cu prioritate a lucrărilor pe acest tronson de drum este determinată  de gradul înaintat de uzură al acestuia, cu efecte negative asupra desfășurării în bune condiții a traficului rutier.

Drumul județean 150 Viisoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu este inclus în Programul de investiții privind lucrările de modernizare și reabilitare a drumurilor județene, lucrări finanțate din creditul de 50 de milioane de euro contractat in acest scop de Consiliul Județean Cluj.

Lucrările au un termen de execuție de maxim 24 de luni și sunt executate de Asocierea Kiat Group Construct SRL –Tehnic Asist SRL – Damar Consult SRL. Bugetul alocat acestui proiect este de 34.805.018,05 lei, fără TVA.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x