De interesŞtiri

Peste 3.2 milioane de euro vor fi investiţi în reabilitarea termică a Şcolii Speciale Samus

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Peste 3.2 milioane de euro, proveniți din finanţare nerambursabilă europeană, vor fi utilizați pentru lucrări la Şcoala Specială Samus, anunțat Consiliul Județean Cluj. Acestea vizează creşterea eficienţei energetice a clădirilor cantină, internat, şcoală, atelier şi sală de sport cu bază de recuperare din cadrul Şcolii Profesionale Speciale.

Concret, proiectele vizează izolarea termică a fetelor exterioare ale elementelor componente ale anvelopei, în vederea reducerii consumurilor de energie din surse convenţionale şi diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Aceste operaţiuni au rolul de a reduce consumul anual specific de energie calculat, astfel încât pentru încălzirea internatului, a şcolii, atelierului şi a sălii de sport cu baza de recuperare, acesta va scădea sub 150 kWh/mp arie utilă, iar cel pentru încălzirea cantinei va scădea sub 200 kWh/mp arie utilă, în condiţii de eficienţă economică. Prin intermediul proiectului se vor instala panouri solare, în scopul creşterii eficienţei clădirilor.

Forul administrativ județean a precizat că proiectele ce urmăresc creşterea eficienţei energetice a clădirilor Şcolii Profesionale Speciale Samus au o valoare totală de 15.264.798,26 de lei, din care 11.390.190,83 de lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă iar contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Cluj este de 4.102.411,25 lei.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x