Înscrieri la festivalul concurs de folclor pentru copii, „Tinere Speranțe”, ediția a XV-a

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Toţi cei interesaţi să ia parte la cea de-a XV-a ediție a festivalului concurs „Tinere Speranțe” se pot înscrie până la data de 25 octombrie 2018. Înscrierile se fac conform fișei de participare şi trebuie însoțite de negativele concurenților.

Manifestarea are ca scop descoperirea și promovarea tinerelor talente, punerea în valoare a cântecului popular autentic și introducerea acestuia în circuitul valorilor spirituale, precum și prezentarea nealterată a frumuseții costumului popular din zona folclorică de proveniență.

La acest festival-concurs pot participa copii, soliști vocali și instrumentiști cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani. Repertoriul concurenților nu va cuprinde obligatoriu tradiționala doină, ci interpretarea a două melodii, cu negative (sau acompaniament cu instrumente tradiționale), din zona folclorică pe care o reprezintă și prezentarea costumului popular.

Concurenții din zonă, respectiv județele Cluj, Mureș, Sălaj și Bistrița-Năsăud, pot fi acompaniaţi, la solicitare, de taraful Casei de Cultură Gherla.

Festivalul „Tinere Speranțe”, ediția a XV-a, este organizat Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x