De interesŞtiri

Interpreți din toată țara vor concura în cadrul Festivalului Național al Cântecului de Cătănie de la Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În 23 şi 24 octombrie va avea loc cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național al Cântecului de Cătănie, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Ediția din acest an va fi una aniversară, dedicată Centenarului Marii Uniri. Aproape 40 de concurenți din toată țara și din Republica Moldova s-au înscris la preselectie, iar în urma audierii materialelor cerute de Regulamentul concursului, juriul, coordonat de prof. univ. dr. Ioan Bocșa, din care au făcut parte: prof. univ. dr. Zamfir Dejeu, lect. univ. dr. Alina Stan, prof. dr. Ramona Preja și interpretul de muzică populară Ovidiu Purdea Somes, a hotărât ca pe scena Festivalului să urce 18 concurenți, ce vin din județele: Sălaj, Hunedoara, Maramureș, Suceava, Mureș, Bistrița-Năsăud, Alba, Sibiu, Timiș, Dâmbovița, Cluj și Republica Moldova.

Aceștia vor prezenta marți, 23 octombrie 2018, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, în fața unui juriu format din specialiști în domeniu, un cântec doinit și unul cu acompaniament, alături de Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană”, dirijor prof. Ovidiu Bartes, iar cel puțin un cântec va fi de cătănie. Recitalurile, în prima zi a festivalului, vor fi susținute de laureați ai edițiilor precedente: Andreea Chisăliţă, Larisa Uţa Prunean, Vlăduţa Lupău, Oana Matei Coruţi și Ion Drăgan. Prima seară a Festivalului va fi prezentată de Grigore Sâmboan.

Miercuri, 24 ocombrie, de la ora 18:00, tot la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, va fi Gala Laureaților, după care recitalurile susținute de: Pamfil Roată, Călin Brăteanu, Gheorghe Gheorghe, Gheorghe Roşoga, Sava Negrean Brudaşcu și Ansamblul de Muzică Tradițională Românească Icoane. Prezentatorul evenimentului va fi Ovidiu Purdea Someş.

Trofeul festivalului este în valoare de 2.500 de lei, premiul I – 2.000 de lei, premiul II – 1.500 de lei și premiul III 1.000 de lei. Organizatorii vor acorda și premii speciale, în valoare de 500 de lei.

Intrarea este liberă, în ambele seri ale Festivalului.

Festivalul Național al Cântecului de Cătănie este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean, împreună cu Divizia 4 Infanterie Gemina.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x