Programul de screening auditiv a fost extins în mai multe judeţe

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Programul de screening auditiv existent în prezent în 17 spitale din ţară a fost extins, astfel încât în fiecare județ să se realizeze această procedură, a anunţat Ministerul Sănătății.

În acest sens, autorităţile au aprobat o listă cu spitalele publice locale cărora le vor fi alocate fonduri pentru achiziționarea de aparatură medicală utilizată pentru screening auditiv. Astfel, începând din data de 24 octombrie 2018, va fi demarată distribuirea echipamentelor în 188 de unități sanitare care vor implementa programul de screening auditiv.

“Din banii pe care i-am obținut la rectificare am extins programul de screening auditiv deja existent în 17 spitale, astfel încât în fiecare județ să se realizeze screeningul auditiv”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății a precizat că este important pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului ca surditatea să fie depistată cât mai devreme, pentru a asigura în timp util tratamentul adecvat. Screeningul auzului la nou născuți este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima lună de viață.

Prin programul de screening în forma actuală, copiii născuți în maternitățile de stat din România vor beneficia încă din prima lună de viață de un control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x