Prima ediţie RO-Wine Cluj vine cu premiere, lansări şi celebrităţi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Mai sunt doar două zile până la deschiderea oficială a RO-Wine Cluj, primul eveniment dedicat exclusiv vinurilor premium și superpremium. Standurile au ajuns deja la Chios Social Lounge, unde vor putea fi găsite, pe 27 și 28 octombrie, peste 200 de vinuri de la aproximativ 50 de producători, vinurile reprezentative din portofoliul a 7 importatori de calibru, plus aproximativ 30 de etichete de top, rezervate zonei VIP.

Urmând modelul consacrat în cadrul celor trei ediții anterioare din București, accentul va cădea, și de această dată, pe interacțiunea directă dintre oaspeți și proprietarii de crame și podgorii, cei care pot spune în detaliu povestea fiecărui vin.

În zona VIP de la RO-Wine Cluj vor fi disponibile etichete rare sau greu accesibile, de la vârfurile de gamă Foss Marai la vinurile Bruno Vespa sau etichete de top din România, Franța și Spania.

Sâmbătă, 27 octombrie, vizitatorii la RO-Wine Cluj vor avea ocazia să participe la o degustare „în avanpremieră” de brânzeturi superpremium din portofoliul President, asociate cu vinurile cele mai potrivite, astfel încât să se pună reciproc în valoare. Tot sâmbătă, în premieră în România, se va organiza prima degustare verticală de Apogeum, Feteasca Neagră aclamată deseori drept cel mai bun vin obținut din acest soi-simbol al României.

Duminică, 28 octombrie, va avea loc lansarea oficială a celui de-al treilea volum al „The Wine Book of Romania”, ghidul anual al celor mai bune vinuri românești, al cărui autor, Marinela Vasilica Ardelean, este și gazda și co-organizatorul festivalului RO-Wine.

“În calitate de ambasador al culturii românești, am plăcerea de a fi, împreună cu soția mea Alina-Maria, pe 27 – 28 octombrie la Cluj-Napoca în cadrul festivalului internațional de vin RO-Wine, unde sunt sigur că vom întâlni oameni dragi și vin de calitate din România și străinătate. Vă așteptăm și pe voi. Noroc!” afirmă Nicolae al României și Alina-Maria, prietenii festivalului RO-Wine.

“RO-Wine | The International Wine Festival of Romania” este primul festival autohton de vin orientat exclusiv către piața vinurilor premium și de lux. Cele trei ediții desfășurate până acum în București, au fost organizate de Marinela V. Ardelean și de Liviu Popescu – coproprietar Fratelli Group și Vicepreședinte HORA – și Mihai Popescu – designer și arhitect de success, de asemenea coproprietar al Fratelli Group. Festivalurile au reușit să aducă împreună câteva dintre cele mai exclusiviste crame din lume și au propus în fiecare an selecții de vinuri rare sau greu accesibile.

Marinela V. Ardelean este autoarea ghidului The Wine Book of Romania, degustător și critic de vin, jurat în competiții internaționale și Global Brand Ambassador Vinars Brâncoveanu.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x