Asfaltare finalizată pe drumul dintre Staţiunea Băişoara şi pârtia de schi Buscat

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Sectorul de drum ce leagă Staţiunea Băişoara de pârtia de schi Buscat, situat pe drumul judeţean DJ 107R, a fost asfaltat. Tronsonul recent finalizat are o lungime de peste trei kilometri, de la kilometrul 47+350 până la kilometrul 50+400, a anunţat Consiliul Judeţean Cluj.

Autorităţile au anunţat că anterior lucrărilor de asfaltare a fost necesară montarea a nouă podeţe, profilarea şi lărgirea platformei de drum, precum şi realizarea de fundaţii adâncite pe mai multe sectoare de drum. De asemenea, în vederea aşternerii celor două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură, au fost executate lucrări constând în aşternerea straturilor de balast şi piatră spartă. Totodată, în vederea verificării calităţii stratului de asfalt, respectiv a grosimii şi consistenţei acestuia, un laborator specializat a extras carote de pe acest sector de drum.

În această fază, lucrările vizează realizarea zidurilor de sprijin, finalizate în proporţie de 75%. Totodată, pentru finalizarea integrală a proiectului urmează a mai fi executate şanţuri betonate, şanţuri de pământ, acostamente şi lucrări de semnalizare rutieră.

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că lucrările de modernizare şi reabilitare din cadrul acestui proiect de mare amploare vor continua până la kilometrul 58+650, fiind vizat, astfel, un sector de drum în lungime totală de 11.3 kilometri. În acest context, finalizarea cu prioritate a sectorului de drum cuprins între kilometrul 47+350 şi kilometrul 50+400 a fost determinată de importanţa pe care pârtia de schi Buscat, alături de celelalte pârtii din judeţ, o au în demersul de dezvoltare a turismului în judeţul Cluj.

În ceea ce priveşte complexitatea lucrărilor pe acest drum judeţean, ea este determinata atât de condiţiile de relief, cât şi de condiţiile meteorologice imprevizibile specifice zonei.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] sector de drum de peste trei kilometri, cuprins între pozițiile 7+080 și 10+300, care tranzitează localitatea […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x