De interesŞtiri

Clujenii de la bloc, obligați să se constituie în Asociații de Proprietari

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Clujenii care locuiesc la bloc sunt obligați să se constituie în Asociații de Proprietari, pentru a beneficia în continuare de alimentare cu apă și canalizare.

Compania de Apă Someș a demarat o campanie de informare a cetățenilor care locuiesc la bloc, solicitând tuturor celor care nu s-au constituit încă în asociații de proprietari cu personalitate juridică să facă acest lucru în cel mai scurt timp posibil.

„Ca urmare a intrării în vigoare, la data de 28 septembrie a.c., a Legii nr. 196 din 20 iulie 2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, au fost introduse noi obligații legale atât pentru condominii, cât și pentru operatorii de servicii de alimentare cu apă și canalizare. Astfel, potrivit legii, asigurarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare se poate realiza de către operatori numai dacă la nivelul condominiului există o Asociație de Proprietari constituită în condițiile legii sau dacă aceasta se constituie în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a legii. În consecință, începând cu data de 31 martie 2019 CASSA nu va mai putea asigura furnizarea apei, respectiv prestarea serviciului de canalizare, condominiilor în care nu s-au constituit Asociații de Proprietari cu personalitate juridică.” informează forul administrativ județean, acționar majoritar la Compania de Apă Someș S.A.

În prezent, aria deservită de operatorul regional de apă și canalizare cuprinde 238 de localități, respectiv opt municipii și orașe precum și 230 de localități rurale din județele Cluj (154), Sălaj (75) și Mureș (loc. Valea Largă), cu o populație totală deservită de cca. 711.000 de locuitori.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x