Film – Bohemian Rhapsody – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Farrokh Bulsara, născut la 5 septembrie 1946, a devenit unul dintre cei mai iubiţi artişti ai lumii. Cunoscut sub numele de scenă Freddie Mercury, solistul trupei Queen, el a cucerit inimile fanilor de pretutindeni, atât în timpul vieţii cât şi după. Un artist unic, prin vocea specială şi felul lui de a se mişca pe scenă, Freddie Mercury rămâne şi azi un reper pe scena muzicii de mare clasă, de mare impact.

Filmul inspirat din viaţa marelui artist îl are în rolul principal pe Rami Malek. Alături el apar: Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Allen Leech, Tom Hollander, Mike Myers, Aaron McCusker. Regia este semnată de Bryan Singer.


sursa video: youtube

Bohemian Rhapsody este o dramă, un musical biografic. Filmul surprinde momente din viaţa legendarului Freddie Mercury. Artistul controversat a avut o viaţă plină de evenimente dintre cele mai variate. Datorită felului în care a ales să trăiască, el rămâne un pol de atracţie pentru cei care apreciază o poveste bună. Numeroasele zvonuri care au apărut despre viaţa învăluită în mister a artistului stârnesc inevitabil un interes major. Dovadă a iubirii şi curiozităţii pe care fanii Queen îl au pentru solistul trupei stau sălile pline la toate reprezentaţiile.

Partea cea mai bună a filmului, în mod special pentru fanii muzicii Queen, este coloana sonoră. Momente de creaţie artistică şi informaţii din culise apar frecvent. Astfel, se poate intra pentru puţin în lumea celor care au reuşit cu talentul lor să dea naştere unei legende. Muzica specială şi interpretarea originală a lui Freddie Mercury sunt un spectacol în sine. Ceea ce este de apreciat în mod deosebit este şi redarea în integralitate a unor momente muzicale reprezentative pentru viaţa şi cariera marelui artist. De altfel, senzaţia de concert live apare frecvent de-a lungul filmului.

Felul în care Freddie Mercury poate fi simţit i se datorează în mare măsură lui Rami Malek. Actorul pare că s-a uitat pe sine pentru câteva ore, pentru a-i face loc în corpul lui legendarului solist. Pe lângă jocul actoricesc bun, în fazele statice, Rami Malek se mişcă bine de tot pe scenă, atunci când muzica preia controlul. Bohemian Rhapsody este şi tonic, cu momente distractive. Simţul umorului fin, pe care se pare că Freddie Mercury îl avea, apare sporadic şi surprinde într-un mod plăcut. Povestea de iubire este de asemenea bine făcută, ajutată fiind şi de chimia dintre protaginişti.

Bohemian Rhapsody este un film cu un feeling special, cu actori buni, scene emoţionante şi o poveste interesantă, care trebuie văzut pe un ecran mare, la cinema.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x