EvenimenteŞtiri

“Tradiție și Avangardă”, un concert inedit susținut de maestrul Grigore Leșe

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Concertul “Tradiție și Avangardă”, susținut de maestrul Grigore Leșe, va avea loc pe 15 noiembrie, la Grand Cinema & More din București.

Grigore Leșe este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică tradițională românească, o voce unică în spațiul muzical românesc. Spectacolul “Tradiție și Avangardă” este o continuare a seriei de evenimente inițiate de muzician, prin care încearcă să păstreze și să promoveze cultura străveche și evoluția culturii românești de la tradiție la modernitate.

Maestrul va concerta alături de soprana Mihaela Pletea, Maria Chifu – fagot, și de Olga Podobinschi – pian. Spectacolul “Tradiție și Avangardă” își propune să închege și să consolideze legătura dintre muzica tradițională, reprezentată de Grigore Leșe, cea cultă de la început de secol XX și compozitorii care au avut folclorul ca sursă de inspirație, precum George Enescu, Tiberiu Brediceanu, Paul Jelescu și Bela Bartok.

Originar din Țara Lăpușului, Grigore Leșe este un neobosit și consecvent promotor al valorilor folclorice românești, de-a lungul carierei fiind distins cu numeroase premii naționale și internaționale. Repertoriul său este format din melodii vechi din folclorul autentic românesc, care pe vremuri marcau evenimente importante din viața omului.

Grand Cinema & More, situat în Băneasa Shopping City, acoperă o suprafață totală de 14.000 mp și are o capacitate de 2.600 de locuri. Cinematograful este primul din România care a dezvoltat o stagiune de evenimente culturale, producții proprii sau transmisiuni directe de pe marile scene ale lumii, care cuprinde spectacole de teatru și teatru pentru copii, operă, balet, spectacole de improvizație și evenimente speciale.

Pentru mai multe informații privind programul filmelor și al tuturor activităților din cinematograf, puteți vizita www.grandentertainment.ro și pagina de Facebook a Grand Entertainment.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x