De interesŞtiri

Târg de Crăciun organizat de universitate clujeană, în incinta campusului

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Universitate clujeană anunţă debutul unui eveniment devenit deja tradițional – Târgul de Crăciun, în incinta campusului propriu.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV) a anunţat că va organiza în perioada 10 – 14 decembrie 2018, în campusul de la universitate, Târgul tradiţional de Crăciun.

Opt căsuțe au fost amplasate pe platoul din fața Aulei ”Mihai Șerban”, iar acestea vor găzdui, spre vânzare, atât produse proprii ale universității, cât și ale producătorilor locali participanți. Astfel, USAMV a anunţat că aici vor putea fi găsite produse apicole, pomicole, agricole sau agroalimentare (miere, ouă, produse procesate din carne, lactate etc.), precum și decorațiuni hand made și ornamente de Crăciun.

Târgul de Crăciun de la universitate va fi deschis în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Acest eveniment este realizat în cadrul unor proiecte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).
”Târgul de Crăciun, devenit tradițional pentru noi, are loc și în acest an în campusul nostru și suntem bucuroși să-l organizăm. Evenimentul este finanțat prin trei proiecte PNDR de promovare a lanțurilor scurte de vânzare a produselor locale fără intermediari. USAMV va vinde produse de proveniență proprie în patru din cele opt căsuțe existente, iar în celelalte se vor afla producători locali”, a declarat Drd. ec. Lucian Naș, directorul general administrativ al universității.

Producătorii care vor fi prezenţi la târgul de la universitate provin din proximitatea municipiului Cluj-Napoca.

Pe parcursul celor cinci zile, vizitatorii Târgului de Crăciun de la universitate vor beneficia de avantajul unui lanţ scurt de aprovizionare, pentru că producătorii provin din zona municipiului Cluj-Napoca. În acelaşi timp, producătorii locali vor avea ocazia să-și promoveze și comercializeze mărfurile către o clientelă tot mai atrasă de consumul de produse tradiționale și ecologice, cu un grad ridicat de unicitate și specificitate.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x