De interesŞtiri

Programul pentru copii „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
„gROwth – Contul individual de economii Junior” este un proiect guvernamental, adoptat prin Ordonanță de urgență, prin care este prevăzută deschiderea de conturi la Trezoreria Statului pentru toţi copiii din România.

Programul îşi propune să stimuleze părinţii, pentru ca împreună cu statul să contribuie la acest cont de economie al copiilor, a transmis Guvernul. De programul „gROwth – Contul individual de economii Junior” vor beneficia şi copiii ocrotiţi prin serviciile publice specializate, caz în care şi depunerea minimă de 1.200 lei va fi de la buget. Practic, pentru copiii din sistemul de protecție socială, statul va depune în contul deschis pe numele lor 1.800 lei anual, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Începând cu anul 2019, titularii de cont vor beneficia de o primă de stat în valoare de 600 lei.

Prin ordonanţă se prevede că statul va depune în contul fiecărui copil o primă de stat de 600 lei, dacă părinţii sau reprezentanţii legali ai acestora depun o sumă minimă de 1.200 lei în cursul unui an. La împlinirea vârstei de 18 ani titularul contului „gROwth – Contul individual de economii Junior”, reprezentantul legal al acestuia sau succesorul legal al minorului, în anumite condiţii, poate efectua retragerea totală a sumelor din cont. Sumele existente în contul individual de economii Junior pot fi retrase până la împlinirea de către titular a vârstei de 18 ani, în cazul unor situaţii excepţionale.

Conform Guvernului, programul ”gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar” a fost elaborat după modelul instrumentelor de economisire pentru copii existente în alte țări și contribuie la crearea unor condiții de dezvoltare și formare pentru toți copiii, de la naștere până la majorat, astfel încât să le fie garantată egalitatea de șanse.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x