De interesŞtiri

Noi demersuri pentru realizarea unui amplasament de tip park&ride la Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Autorităţile clujene urmăresc înfiinţarea unui amplasament de tip „park&ride” la intrarea în municipiul Cluj-Napoca.

Consiliul Județean Cluj a anunţat noile demersuri realizate de instituţie, în vederea construirii noului amplasament de tip „park&ride”, la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, în proximitatea Aeroportului Internațional ,,Avram Iancu”.

„Astfel, potrivit hotărârii adoptate de plenul forului administrativ județean, Consiliul Județean a solicitat transmiterea unui teren cu suprafața de 30.342 de mp situat în Municipiul Cluj-Napoca, str. Aviatorilor, nr.4, din proprietatea publică a statului și din administrarea Ministerului Afacerilor Interne în proprietatea publică a Județului Cluj. Terenul administrat de MAI este lipit de cel pe care Consiliul Județean îl deține în proprietate pe strada Traian Vuia nr. 149 și pe care intenționează a-l folosi în același scop, al realizării unei facilități park&ride, investiție ce urmează a fi corelată cu un alt proiect prioritar al autorității județene, cel de edificare a unui Centru Internațional de Congrese, Conferințe și Expoziții.”

Pentru realizarea noului amplasament, în vara acestui an a fost încheiat un protocol de colaborare inter-instituțională între Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Consiliul Județean Cluj.

Potrivit protocolului, Primăriei Cluj-Napoca îi revine sarcina amenajării de stații pentru mijlocele de transport în comun și bike sharing, respectiv realizarea accesului auto și pietonal cu dotările și infrastructura aferentă. În ceea ce privește Consiliul Județean Cluj, acesta urmează să realizeze amenajarea, administrarea și întreținerea parcării, cu mențiunea că aceste facilități vor funcționa contra cost, taxele urmând a fi stabilite și încasate de către forul județean.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x