De interesŞtiri

Lucrări de ecologizare finalizate la depozitele urbane neconforme de deșeuri de la Turda, Gherla și Huedin

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
A fost demarat procesul de recepție a lucrărilor de închidere și ecologizare a depozitelor urbane neconforme de deșeuri de la Turda, Gherla și Huedin.

Lucrările finalizate la depozitele urbane neconforme, în cursul acestui an, au presupus executarea unor lucrări la terasamente, respectiv relocarea, igienizarea și compactarea deșeurilor, la sistemele de impermeabilizare precum și la cele referitoare la gestionarea levigatului și a biogazului. Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că recepţia lucrărilor presupune şi verificarea felului în care se realizează monitorizarea și colectarea apelor meteorice, amenajarea platformelor tehnice și a drumurilor de acces spre depozite, precum și felul în care s-a realizat împrejmuirea și construirea porților de acces, respectiv realizarea instalațiilor electrice interioare.

Valoarea totală a investițiilor este de peste 7.000.000 lei.

Lucrările de închidere a depozitului neconform de deșeuri de la Turda a costat peste 2.600.000 de lei, tot peste 2.600.000 de lei au fost plătiţi şi pentru închiderea depozitului de la Gherla şi aproape 1.900.000 de lei au fost alocaţi de forul administrativ judeţean pentru închiderea depozitului neconform de deșeuri de la Huedin.

Conform autorităţilor, finanțarea a fost asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională și Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013 și Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Lucrările de închidere a depozitelor neconforme din Turda, Gherla și Huedin au fost executate de Asocierea Nordconforest S.A., Interdevelopment S.R.L. și Finara Consult S.R.L. Ordinul de începere a lucrărilor de construcții a fost emis în luna martie 2017, acestea având ca termen de finalizare luna decembrie 2018.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x