Film – Robin Hood – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Robin Hood este un film în care aventurile se ţin lanţ iar acţiunea este intensă.

În Robin Hood, o lume în stil medieval, plină de personaje specifice epocii şi costume interesante, crează un mediu în care acţiunea se poate desfăşura în voie.

Din distribuția noului film de aventuri cu celebrul erou popular Robin Hood fac parte: Taron Egerton, Jamie Foxx, Ben Mendelsohn, Eve Hewson, Jamie Dornan, Tim Minchin, F. Murray Abraham, Scot Greenan. Otto Bathurst semnează regia.

sursa video: youtube
Totul în acest film se îmbină într-o modalitate originală; vechiul și noul, acțiunea intensă cu momentele de relache, eroismul și modestia, aparențele și realitatea.

Robin Hood este un film de aventură, plin de acţiune. Interesant la noua ecranizare cu celebrul erou popular este stilul. Totul în acest film se îmbină într-o modalitate originală; vechiul și noul, acțiunea intensă cu momentele de relache, eroismul și modestia, aparențele și realitatea. După cum nimic nu este nou sub soare, așa și în Robin Hood, toate-s vechi și nouă toate. Și totuși, aici, dincolo de poveste, substratul este de actualitate și foarte bine evidențiat. Sărăcia maselor în contrast cu averile bisericești și a celor de la putere este în continuare un subiect de actualitate. La fel este și manipularea oamenilor simpli prin folosirea temerilor. Corupția la toate nivelurile, inclusiv cea la nivel de individ, este bine reliefată aici.

Realizatorii au mizat pe sporirea efectului de acţiune intensă prin uzitarea în succesiune rapidă a unor cadre foarte scurte, filmate din unghiuri diferite.

Imaginile din Robin Hood sunt toate bine realizate. Cadrele foarte dinamice sunt intercalate la momentul potrivit cu cele statice. Pe lângă multă mișcare, realizatorii au mizat și pe sporirea efectului de acţiune intensă prin uzitarea în succesiune rapidă a unor cadre foarte scurte, filmate din unghiuri diferite. Per ansamblu, la final se poate spune că Robin Hood este un film care mizează mult pe imagine. 

Un alt element bun din film este coloana sonoră. Muzica este introdusă întotdeauna la momentul potrivit. De asemenea, ritmul este de fiecare dată în cooncordanță cu ceea ce se întâmplă pe marele ecran.

Evenimente spectaculoase se succed cu repeziciune, făcând din partea de acțiune una palpitantă.

Acţiunea din Robin Hood este foarte intensă. Scene de luptă apar frecvent și sunt diverse. Toate aceste cadre complexe, care se transformă în scene destul de realiste și violente, sunt ajutate de efectele vizuale și sonore. O multitudine de evenimente spectaculoase se succed cu repeziciune, făcând din partea de acțiune una palpitantă.

Personajele principale sunt bine puse în evidență de actori.

Personajele principale sunt bine puse în evidență de actorii care au intrat în pielea lor. Deși nu este o chimie perceptibilă între protagoniștii poveștii de iubire din Robin Hood, totuşi se potrivesc. Aici iubirea pare că este mai liniștită, matură, fără prea mare atracție, în afară de cea intelectuală.

Robin Hood este un film pentru distracție, pentru un moment de divertisment la cinema. Filmul merită văzut de cei care apreciază povestea eroului popular, aici fiind expusă printr-o abordare originală.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x