Imobile, terenuri și construcții deținute de fabrica de încălțăminte Clujana au fost cumpărate în 2018 de Consiliul Județean Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Puțin peste 22.000.000 lei au fost plătiți de Consiliul Județean Cluj pentru clădirea din Piața 1 Mai numerele 4-5, și pentru alte active, deținute de fabrica de încălțăminte Clujana.

Nouă imobile, terenuri și construcții, deținute de fabrica de încălțăminte Clujana, respectiv birouri, spații comerciale, curți și hale de producție, au trecut în proprietatea județului Cluj. Suma achitată de Consiliul Județean pentru cumpărarea acestor active este de 22.072.808 lei, valoare de piață rezultată în urma unei evaluări independente realizate în baza standardelor de evaluare a bunurilor 2018 emise de ANEVAR.

Clădirile achiziționate urmează să fie transformate în birouri și spații de arhivare pentru Centrul Militar Zonal Cluj, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj sau pentru Filarmonica Cluj.

Conform contractului de vânzare-cumpărare, toate cele nouă imobile, în suprafață totală de 9.929 mp, vor fi predate către Consiliul Județean în maxim 90 de zile. Intenția forului administrativ județean referitoare la aceste imobile este aceea de reconversie a lor în diverse spații administrative capabile să satisfacă atât necesitățile actuale ale Consiliului Județean cât și cele ale entităților subordonate, a căror activitate se desfășoară momentan în clădiri închiriate. Astfel, se dorește ca în clădirile achiziționate acum să fie relocate birouri și spații de arhivare pentru Centrul Militar Zonal Cluj, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj sau pentru Filarmonica Cluj, instituții care în acest moment plătesc chirii în valoare totală de peste 650.000 lei anual.

Liniile de producție și toate celelalte active ale fabricii de încălțăminte Clujana vor fi mutate într-un spațiu nou.

În ceea ce privește fabrica Clujana, brandul și istoria acestei întreprinderi continuă, a anunțat Consiliul Județean Cluj. Astfel, liniile de producție și toate celelalte active vor fi mutate într-un spațiu nou, adaptat necesităților actuale ale societății. Astfel, în prezent se fac demersurile necesare pentru relocarea Clujana în una din halele nou construite în Parcul Industrial Tetarom I de pe strada Tăietura Turcului nr. 47. Imobilele edificate prin intermediul proiectului cu finanțare europeană de extindere a Parcului Tetarom I sunt finalizate și  urmează să fie recepționate în perioada imediat următoare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x