De interesŞtiri

Calendarul Evaluării Naţionale în anul şcolar 2018 – 2019 şi informaţii despre organizarea admiterii în învăţământul liceal de stat

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vacanța de iarnă se apropie cu pași repezi. Copiii din ciclul gimnazial mai au la dispoziție câteva luni pentru a se pregăti pentru primul examen important din viața lor. Calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale (EN VIII), aprobat de Ministerul Educației Naționale, pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2018 – 2019, este următorul:

● Prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale (limba şi literatura română) va avea loc în data de 18 iunie 2019;

● Următoarea probă scrisă (matematică) se va desfăşura în data de 20 iunie;

● Ultima probă a Evaluării Naţionale (limba şi literatura maternă – pentru elevii care au studiat această disciplină) este programată în data de 21 iunie.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afişarea rezultatelor finale.

Înscrierea absolvenţilor clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională se face în perioada 3 – 7 iunie 2019. Conform ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2018 – 2019, cursurile pentru clasa a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie 2019.

Ulterior afişării rezultatelor, în perioada 3 – 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ.

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 – 8 iulie.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programată vineri, 12 iulie 2019.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x