EvenimenteVideo

Evenimente și momente memorabile la Cluj, în 2018

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Anul trecut, la Cluj, o serie de evenimente și momente memorabile au marcat viaţa socială şi culturală a oraşului. Clujenii şi turiştii s-au dovedit entuziaști și dornici de a participa la spectacolele și manifestările culturale organizate pentru ei, dovadă stând numărul mare de bilete vândute de organizatori. De la spectacole în săli mai mici, până la cele din Sala Polivalentă, toate au fost luate cu asalt de un public numeros.

Flatley Lord of the Dance la Cluj, pe scena Sălii Polivalente, în luna aprilie.

Luna aprilie a adus pe scena Sălii Polivalente show-ul exploziv de dans irlandez Lord of the Dance. Conceptul imaginat și transpus în realitate de cel mai mare dansator al tuturor timpurilor, Michael Flatley, a putut fi vizionat în premieră la Cluj. Despre cum a fost show-ul din 15 aprilie, puteți citi în articolul „Lord of the Dance la Cluj, spectacol între visare şi energie explozivă„.

sursa video: youtube
TIFF – Transilvania International Film Festival, în luna mai, început de iunie.

Festivalul Internațional de Film Transilvania a avut loc, la fel ca în fiecare an, în Piața Unirii și în majoritatea sălilor de cinema din oraș. Anul 2018 a fost unul cu noroc pentru organizatori, vremea fiind în general bună. Astfel, pe ecranul imens din Piața Unirii au rulat filme în aproape fiecare seară, iar restul locațiilor unde aveau loc proiecții au fost de fiecare dată arhipline. Ceea ce a adus și anul trecut la Cluj TIFF, pe lângă filme interesante, a fost atmosfera unică, plăcută, de oraș în sărbătoare. La această atmosferă din fiecare an contribuie și faptul că evenimentul este apreciat de oameni de toate vârstele, fiind un moment care unește orașul. Despre cum a fost la ediția din 2018, puteți citi în articolul „TIFF 2018: O ediţie de Centenar, sub semnul provocării„.

Electric Castle la Bonțida, Răscruci, județul Cluj.

Povestea festivalului de muzică electronică a continuat și în 2018 la Castelul Banffy din Bonțida. În ceea ce privește atmosfera, nici de această dată Electric Castle nu a dezamăgit, începând cu ploaia torențială din prima seară. De asemenea, artiștii și trupele care au evoluat pe scena festivalului au oferit momente unice, începând cu Damian Marley care a concertat în prima seară, până la Jessie J, care a evoluat în ultima. Aceasta a realizat și un moment special, alături de o fetiță din public, pe care a invitat-o pe scenă pentru un duet. Despre cum a fost la ediția din 2018, puteți citi în articolul „Electric Castle 2018 Highlights: Momente inedite la EC 6„.

sursa video: youtube
Discoteca 80 în luna septembrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cea de-a doua ediție a Discotecii 80 a adus la Cluj artiști de top ai anilor 80, care au reușit să rămână în inimile fanilor până în anul de grație 2018. Ediția a doua a fost una specială. O parte dintre artiștii care au concertat au ales să participe la show într-un mod inedit, în calitate de spectatori. De asemenea, numărul de spectatori a fost impresionant. Sala Polovalentă a fost arhiplina în seara zilei de 22 septembrie. Pentru a vă reaminti cum a fost la Discoteca 80 2018, puteți accesa linkul următor: Seară de disco specială, într-o atmosferă caldă, la evenimentul Discoteca ’80 Cluj 2018.

sursa video: youtube
We Love Retro în octombrie, la Cluj.

O nouă ediție We Love Retro a adus bucurie celor care iubesc muzica plină de ritm a anilor 80 și 90. Invitata specială C. C. Catch a făcut un show de zile mari. Artista a declarat că este recunoscătoare publicului din România pentru iubirea pe care i-o poartă. Pentru al doilea an consecutiv, la We Love Retro au concertat cei de la N&D. Muzica trupei a rămas la fel de actuală și de distractivă ca la începuturi, fiind o bună alegere pentru debutul show-ului. Pentru a vedea cum a fost la We Love Retro, puteți vizita „O nouă seară de neuitat, pentru adolescenţii erei disco, la We Love Retro„.

sursa video: youtube
Alte evenimente din ultima parte a anului, care au oferit momente inedite.

La FISC 2018 – Festivalul de Stand-Up Comedy, seara retro a fost una specială. În timp ce Doru Octavian Dumitru era pe scenă și atmosfera în sală era destinsă, doi tineri foarte agitați au intrat în Casa de Cultură a Studenților. Ei au avansat foarte hotărâți până la scenă, pe parcurs încercând să sperie câțiva spectatori de pe scaunele de lângă culoar. Unul dintre ei a început să discute cu Doru Octavian Dumitru. La început nimeni nu și-a dat seama ce se întâmplă de fapt, neștiind dacă incidentul face parte din număr sau este unul provocat de cetățenii turbulenți. Timp de mai multe minute, artistul a fost la înălțime, un adevărat showman, care știe să improvizeze excelent. Prin prezenţă de spirit și inteligență, Doru Octavian Dumitru a reușit să aplaneze un posibil conflict, de unul singur, cu umor.

Un alt spectacol interesant și neașteptat de bun a fost Musical 7. În seara zilei de 20 octombrie, la Teatrul Național din Cluj-Napoca, artiști foarte talentați, cu voci excepționale, au făcut un show de neuitat. Pe lângă jocul bun, şi costumele au ieșit în evidență, fiind bine făcute și foarte potrivite piesei.

Prima ediție Ro-Wine a avut loc la sfârșitul lunii octombrie. Timp de două zile, clujenii au putut degusta dintr-o varietate mare de vinuri. Acest eveniment a oferit și prilejul de a discuta cu proprietari de crame și alți specialiști din industria vinului.

2018 a adus la Cluj o multitudine de evenimente memorabile. 2019 se anunţă şi el de pe acum foarte interesant.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x