Evenimente

Cele mai așteptate evenimente ale lui 2019, la Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2019 se anunță un an plin de evenimente, de spectacole pentru toate gusturile și vârstele. De la festivaluri cu tradiție până la concerte susținute de artiști care vin pentru prima dată la Cluj, toate vor putea fi urmărite în cursul acestui an de iubitorii de manifestări culturale.

Alessandro Safina în 14 februarie 2019.

Anul debutează în forță, cu spectacolul pe care Alessandro Safina îl va susține la Sala Polivalentă, în 14 februarie. Artistul vine pentru a doua oară la Cluj. În urmă cu doi ani, tenorul italian a concertat pentru prima dată în fața a mii de clujeni. Dacă vreți să vedeți cum a fost la concert, puteți accesa linkul Alessandro Safina a oferit la Cluj un spectacol inedit.

André Rieu la început de aprilie, la Sala Polivalentă.

Celebrul violonist și dirijor André Rieu va susține nu unul, nu două, ci patru concerte la Cluj-Napoca. După ce primul spectacol programat la Sala Polivalentă s-a vândut că pâinea caldă, în timp record, organizatorii au revenit zilele următoare cu noi date. Astfel, la final s-a ajuns ca în patru zile consecutiv, și anume în 4, 5, 6 și 7 aprilie, André Rieu să susțină concerte la Cluj.

Lenny Kravitz în luna mai.

Pe 6 mai 2019, Lenny Kravitz vine la Cluj-Napoca pentru a promova noul său album, Raise Vibration. Acesta este cel de-al 11-lea album al artistului și subliniază sinergia mai multor genuri muzicale precum rock ‘n’ roll, funk, blues și soul. 

TIFF devine major în luna mai.

Tradiționalul festival de film a ajuns la vârsta majoratului. Ajuns la cea de-a 18-a ediție, TIFF a anunțat deja primele filme confirmate (TIFF la majorat: primele filme confirmate la ediția 18), precum și o colaborare interesantă cu un festival de film chinezesc (TIFF a anunţat realizarea unui parteneriat cu Shanghai International Film Festival (SIFF), pentru ediția din 2019). Festivalul va avea loc în perioada 31 mai – 9 iunie.

Tom Jones la Sala Polivalentă, în luna iunie.

Celebrul artist va concerta pentru prima dată la Cluj-Napoca, în 26 iunie 2019, la Sala Polivalentă. Pe lângă cele mai cunoscute hituri, precum It`s Not Unusual, Kiss, Delilah, I`ll never fall In Love Again sau If I Only Knew, Tom Jones va interpreta și noi compoziţii de pe cele mai recente albume: Long Lost Suitcase, Spirit in The Room și Praise & Blame.

Electric Castle în iulie la Castelul Banffy din Bonțida.

Organizatorii festivalului devenit tradițional au anunțat deja câteva nume de mare interes pentru fani. Jared Leto, câștigător de Oscar, rock star, fashion icon, tech investor, a confirmat prezența la Electric Castle 2019, alături de fratele său, Shannon Leto. Astfel, trupa celor doi frați, 30 Seconds to Mars, este oficial pe afișul viitoarei ediții. Headlinerii ediției din 17 – 21 iulie 2019 sunt: Florence + theMachine, 30 Seconds to Mars, Bring Me The Horizon, While She Sleeps, Metric, The Vaccines, Boys Noize, Chinese Man, Sofi Tukker, Kronos Quartet.

Discoteca 80 în luna septembrie.

A treia ediție a evenimentului Discoteca 80 va avea loc în 21 septembrie. Organizatorii au anunțat deja cine sunt invitații care vor urca în 2019 pe scena Sălii Polivalente: Thomas Anders & Modern Talking band, Milli Vanilli, Sabrina, Silent Circle și Ottawan. Astfel, melodii precum You’re my Heart, You’re My Soul (Modern Talking), Girl, You know it’s True (Milli Vanilli), Boys (Sabrina), Touch in The Night (Silent Circle) sau D.I.S.C.O. (Ottawan), vor putea fi ascultate la cea de-a treia ediție a evenimentului.

Evenimente care nu au anunţat încă perioada de desfăşurare, dar care au loc anual la Cluj.

Printre evenimentele devenite tradiţionale, este şi We Love Retro, care în 2018 a avut loc în luna octombrie. De asemenea, organizatorii Ro-Wine au anunţat că vor urma şi alte ediţii ale festivalului de vin. FISC (Festivalul de Stand-Up Comedy) a avut până în prezent şase ediţii, anul trecut fiind organizat la începutul lunii noiembrie. Pe lângă evenimentele menţionate, este posibil ca organizatorii să vină cu noi propuneri de concerte sau festivaluri, pentru publicul receptiv al Clujului.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x