Ştiri

Salariile polițiștilor și militarilor au crescut de la 1 ianuarie 2019

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Veniturile polițiștilor și militarilor au crescut de la 1 ianuarie 2019.

Începând cu 1 ianuarie 2019, salariile de bază, soldele de funcție/ salariile de funcție ale polițiștilor și militarilor s-au majorat cu 25% din diferența dintre nivelul actual și cel prevăzut de lege pentru anul 2022.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că munca prestată suplimentar se plătește. Astfel, se menține măsura de acordare a majorărilor salariale pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, precum și cele pentru munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru de către personalul cu statut special care are atribuții pentru desfășurarea activităților deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut, care se plătesc prin raportare la solda de funcție/salariul de funcție sau, după caz, la salariul de bază cuvenit(ă) majorat, proporțional cu timpul efectiv lucrat în aceste condiții.

Crește indemnizația de delegare și alocația de cazare a polițiștilor și militarilor. De asemenea, s-a anunțat decontarea serviciile turistice.

Alte beneficii ale polițiștilor și militarilor se referă la decontarea serviciile turistice în cuantum de 1.450 de lei anual, în mod asemănător pentru toate categoriile de personal al MAI. Astfel, în anii 2019 – 2020, pentru aceste categorii de personal se decontează serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică aflată pe teritoriul României, în limita valorică prevăzută la art. 1 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, prin noua reglementare, valoarea indemnizației de delegare sau detașare va crește la suma de 20 lei/zi, comparativ cu 17 lei/zi acordată în 2018.
De asemenea, persoana delegată într-o localitate situată la o distanță mai mare de 50 km de localitatea în care își are locul permanent de muncă și care nu se poate înapoia la sfârșitul zilei de lucru, va beneficia de o alocație zilnică de delegare compusă din:
indemnizație de delegare, în cuantum de 20 lei/zi, indiferent de funcția pe care o îndeplinește și de autoritatea sau instituția publică în care își desfășoară activitatea;
alocație de cazare, în cuantum 230 lei/zi, în limita căreia trebuie să își acopere cheltuielile de cazare, fără a fi nevoie de prezentarea unor documente justificative.

Noile beneficii ale polițiștilor și militarilor au fost adoptate prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018, care se referă la drepturile bănești ale personalului din instituțiile publice din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională pentru anul 2019.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x