De interesŞtiri

Dezbatere pe marginea dezvoltării zonei Sopor din Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Joi va avea loc o dezbatere cu privire la realizarea master planului și P.U.Z.-ului pentru zona Sopor, la Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC).

Joi, 31 ianuarie 2019, ora 17:00, la Centrul de Cultură Urbană Casino, va avea loc o dezbatere publică, pe marginea dezvoltării zonei Sopor. Amplasamentul are o suprafață de peste 250 hectare. Dezbaterea este organizată de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala Transilvania.

Va fi lansat un concurs de soluții internațional, pentru dezvoltarea noului cartier din Cluj-Napoca.

Primăria a anunțat faptul că în cadrul întâlnirii se va discuta despre reglementările urbanistice care vor sta la baza temei de concurs de proiectare. Se caută astfel găsirea celei mai bune strategii de urbanizare pentru zona Sopor. Acesta este și obiectivul organizării de către Primăria Cluj-Napoca, alături de Ordinul Arhitecților din România, filiala Transilvania, a unui concurs de soluții internațional pentru dezvoltarea noului cartier, care să raspundă solicitărilor actuale ale comunității.

Cei care dețin terenuri în zonă pot accesa o aplicație, prin intermediul căreia pot să formuleze propuneri cu privire la funcțiunile și utilizările pe care le doresc pentru terenurile pe care le au în proprietate.

Prin intermediul aplicației, până în data de 28 februarie 2019, aceștia sunt invitați să completeze un chestionar prin care pot să formuleze propuneri cu privire la funcțiunile și utilizările pe care le doresc pentru terenurile pe care le au în proprietate.

Totodată, Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziția proprietarilor de terenuri din zonă un instrument care le permite să își identifice parcela pe care o au în proprietate. Aplicația poate fi accesată aici:
https://sopor.gisapp.ro/?fbclid=IwAR0Pe0qnsZIhhDL8ulk5sqYtfPyp6fgCgOmYx8YCr2I8ipvXvUM-Ynu3Lig

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) este un laborator de idei, permanent, în care se dezvoltă și se testează diferitele forme de colaborare între actorii din oraș, cu scopul de a încuraja participarea clujenilor la viața orașului și de a promova discuții privind proiectele de dezvoltare urbană.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] 14 august, de la ora 17:00, în Sala de Sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca, va avea loc dezbaterea publică pe marginea parkingurilor din cartiere. Astfel, se urmărește aprobarea modificării și […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x