De interesŞtiri

O nouă emisiune de titluri de stat, destinate exclusiv populației

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Luni, 4 februarie, vor fi lansate trei noi emisiuni de titluri de stat, destinate exclusiv populației.

Statul se împrumută din nou de la populație, prin emisiunea de noi titluri de stat. Astfel, Ministerul Finanțelor Publice a anunțat lansarea a trei noi emisiuni de obligațiuni, destinate exclusiv persoanelor fizice. În cadrul acestor emisiuni a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice.

Titlurile de stat Tezaur emise luni vor avea scadența la 2, 3 și 5 ani.

Titlurile de stat Tezaur au scadențe la 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4%, 4.5%, respectiv 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.
Titlurile de stat pot fi cumpărate:
● între 4 și 22 februarie 2019 de la unitățile Trezoreriei Statului;
● între 4 și 21 februarie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Poștei Române, din mediul urban, și până în 20 februarie 2019 la cele din mediul rural.

Titlurile de stat care sunt lansate luni, 4 februarie, au o valoare nominală de 1 leu. Emiterea acestora va continua pe parcursul anului 2019.

Noile titluri de stat sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate online pe site-ul Ministerului de Finanțe dar și pe www.posta-romana.ro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x